El seminari de la Unipau reivindica el paper del feminisme en la pau


  • Comparteix:

Una de les xerrades del seminari d'hivern de la Unipau

Una de les xerrades del seminari d'hivern de la Unipau

Les dones tenen una forma de mirar el món molt humana, centrada en la persona i no en el benefici, que converteix el feminisme en un pensament que afavoreix la pau. Aquesta és una de les conclusions del seminari 'Pensament per la Pau' que la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) ha organitzat aquest divendres i dissabte, centrant-se, enguany, en el paper que juguen les dones en la construcció de la pau.

Les dones són encara les que tenen cura de les famílies, i aquesta feina, tot i no tenir un valor de mercat, és el que sosté la societat. Per la directora de la Unipau, Neus Sotomayor, la pau, basada en el benestar de la societat, ha de passar per incorporar aquesta visió feminista que situa la persona en el centre del debat.

Neus Sotomayor

El treball de la cura no té valor econòmic però suporta la societat, el feminisme posa en valor la persona, la posa al centre, no el benefici. És una mirada molt més humana.


El seminari ha donat el tret de sortida aquest divendres amb la projecció de 'Mujeres en construcción', que retrata el dolor de les familiars de les víctimes del terrorisme, de tots els bàndols, per demostrar que el dolor de la violència afecta tothom igual. Aquest documental ha servit per generar un prolífic debat, que ha posat de manifest com la mirada humana de les dones permet entendre l'abast del mal que causa la violència en una societat.

La segona jornada ha estat protagonitzada per tres ponències que han exposat diferents visions de la relació del feminisme i la pau. La primera de les ponents, la professora d'economia de la Universitat Autònoma de Barcelona Cristina Carrasco ha explicat que la feina de suport que fan les dones en el si de les famílies és un dels pilars on es recolza el capitalisme.

Cristina Carrasco

El capitalisme té dos pilars fonamentals que no anomena: la cura de les persones que es fa a les llars, que és una feina feta per sota de cost que dóna grans beneficis a les empreses i la natura.


El Centre Borja ha estat l'escenari d'aquest seminari que pretén estudiar l'assoliment de la pau des de la perspectiva de diferents ciències, moviments o arts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.