La coordinadora d'AMPA critica l'augment de les ràtios d'alumnes a secundària


Temes relacionats

Tret de sortida al període de preinscripció escolar amb 13.294 places (11/mar/13)

L'Assemblea de Docents alerta de més retallades per al curs 2013-2014 (11/mar/13)

L'Ajuntament reitera la necessitat de comptar amb el Leonardo d'aquí dos anys (11/mar/13)


  • Comparteix:

L'AMPA reclama la construcció del nou Institut Leonardo da Vinci / Font: Santcugat.cat

L'AMPA reclama la construcció del nou Institut Leonardo da Vinci / Font: Santcugat.cat

La coordinadora d'Associacions de Mares Pares d'Alumnes (AMPA) de Sant Cugat creu que l'oferta de places públiques i concertades a la ciutat per al curs vinent 'és insuficient' perquè 'ara ja no s'hi cap'. És per això que l'AMPA reclama de manera urgent la construcció d'un nou institut a la ciutat per donar resposta a l'augment d'estudiants a secundària.

El president de la coordinadora d'AMPA de Sant Cugat, Amadeu Pi, ha explicat a Cugat.cat que, tot i que s'hagin augmentat les ràtios d'alumnes a les aules de secundària, a Sant Cugat falta ja un nou institut. A més, Pi considera que la mesura de posar més alumnes per classe no és cap solució i l'ha criticat durament.

Amadeu Pi

El nou institut segueix fent falta. L'augment que s'ha fet a secundària és brutal. Els nens no hi caben a les classes. S'estan sacrificant espais. A Sant Cugat els instituts semblen camps de concentració.


Segons Amadeu Pi, l'institut ara per ara menys saturat és el Leonardo da Vinci perquè 'és el més gran i el que està més lluny'. Pi assegura que en general tots els centres de secundària pateixen aquest inconvenient però sobretot, assegura, és el Joaquima Pla i Farreras el que està pitjor, tot i no especificar el nombre d'alumnes que hi ha per aula.

D'altra banda Pi també ha criticat el canvi de zones que ha començat a funcionar aquest nou curs i que continuarà vigent per al curs 2013-2014. Segons el president de la coordinador d'AMPA de Sant Cugat, passar de set a dues zones ha estat un error i encara ho seria més tenir una única zona perquè es perdrà la proximitat amb l'escola.

Amadeu Pi

Les dues zones són negatives. Portem un any i tenim cap dada de l'impacte que ha tingut. L'alternativa de l'única zona, la veiem encara pitjor perquè s'allunya més del criteri de proximitat.


Per a l'AMPA la millor opció de mapa escolar és la que hi havia fins el curs anterior, amb set zones, perquè seguia un esquema de proximitat: 'una zona per cada una de les escoles públiques que hi ha a la ciutat'. Pi recorda que tenir dues zones sempre implicarà traçar una línia i aquesta línia mai no agradarà tothom. El president de la coordinadora assegura que han rebut queixes de famílies que no poden anar a l'escola que tenen més a prop, fins i tot creuant al carrer, perquè no és de la seva zona.

Amadeu Pi alerta, d'altra banda, que l'augment de l'IVA està fent que es vegi afectat el servei de monitoratge de les hores de menjador perquè s'ha passat a tributar un 21% i això suposa, assegura, un increment de cost 'molt fort' que les famílies no podran assumir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.