Tret de sortida al període de preinscripció escolar amb 13.294 places


Temes relacionats

Guia útil per fer la preinscripció d'infantil, primària i secundària (11/mar/13)

L'Assemblea de Docents alerta de més retallades per al curs 2013-2014 (11/mar/13)

L'Ajuntament reitera la necessitat de comptar amb el Leonardo d'aquí dos anys (11/mar/13)


  • Comparteix:

A Sant Cugat hi ha 22 centres educatius  / Foto: ACN

A Sant Cugat hi ha 22 centres educatius / Foto: ACN

Sant Cugat tindrà 13.294 places d'ensenyament públic i concertat per al curs 2013-2014, gairebé un 2% més que el curs anterior. Aquest dilluns comencen les preinscripcions a infantil, primària i secundària, i les famílies amb infants que hagin de començar P3, primer de primària i primer d'ESO tenen fins al 22 de març per triar el centre on volen que els seus fills estudiïn. La resta d'alumnes només hauran de confirmar el centre on ja estan matriculats. La ciutat continuarà el curs vinent dividida en dues zones amb 11 centres per escollir en cadascuna en diferents nivells educatius.

A Sant Cugat, les escoles públiques i concertades ofereixen un total de 1.034 places de P3, 66 més que el curs anterior. En total són 21 grups per cursar aquest nivell, dividits en 534 places per a l'escola pública i 500 per a l'escola concertada.

Les places de primer de primària sumen un total de 1.056, que queden repartides en 576 a les escoles públiques i 480 a les concertades. El nombre de places per a aquest nivell només ha augmentat vuit llocs respecte al curs 2012-2013. Amb tot, la ciutat comptarà amb un grup més de primer de primària i ara en tindrà 23.

Pel que fa als estudis de primer d'ESO, hi haurà 1.070 places, 57 més que aquest curs. 450 seran per a l'escola pública i 620 per a la concertada, que veu augmentat en 45 el nombre de llocs disponibles nous per al curs vinent.

El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, Lluís Baulenas, ha explicat a Cugat.cat que, en un futur, el departament s'haurà de plantejar augmentar l'oferta de places a secundària, una demanda que ja es va fer des de la nostra ciutat fa un any.

Lluís Baulenas

Ens estan sortint grups poc nombrosos i cada vegada ens entren grups més nombrosos. En els propers anys ens haurem de plantejar augmentar l'oferta de secundària.


El responsable d'Educació a la comarca ha especificat que, tot i que per al curs 2014-2015 es començarà a veure un augment de places en aquesta franja d'edat, no serà fins a cursos més futurs, com el 2015-2016, que l'increment serà més significatiu.

El mapa escolar continuarà dividit el curs vinent en dues zones i deixa definitivament enrere les set àrees educatives diferents que hi havia anteriorment, tot i la crítica que l'any passat ja van fer sobre aquest tema des de l'Ajuntament, que apostava llavors per tenir una única zona. Baulenas ha especificat que fins que no arribi una petició ferma del consistori per canviar aquesta situació no es modificarà la zonificació actual.

Lluís Baulenas

Les propostes d'escolarització ens les fa el municipi i nosaltres el que fem és verificar-ho. Fins el curs anterior la zonificació de Sant Cugat estava fora de la llei. Aquest any ja ho vam canviar i no ho tornarem a fer si no hi ha una demanda, que no ha arribat.


A Sant Cugat hi ha un total d'11 centres públics on s'imparteix educació infantil i primària, set de concertats, i quatre instituts públics on es poden cursar estudis d'educació secundària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.