L'Ajuntament reitera la necessitat de comptar amb el Leonardo d'aquí dos anys


Temes relacionats

Tret de sortida al període de preinscripció escolar amb 13.294 places (11/mar/13)

Guia útil per fer la preinscripció d'infantil, primària i secundària (11/mar/13)

L'Assemblea de Docents alerta de més retallades per al curs 2013-2014 (11/mar/13)


  • Comparteix:

El Leonardo da Vinci es traslladarà a un nou emplaçament

El Leonardo da Vinci es traslladarà a un nou emplaçament

L'equip de govern calcula que el nou institut Leonardo da Vinci serà una necessitat per al curs 2015-2016. Per això la regidora d'Educació, Esther Salat, ha reiterat la reivindicació d'aquest equipament, que ha de donar resposta a l'increment de la demanda en places de secundària previst per d'aquí dos anys. De moment, la demanda ha quedat eixugada per al curs vinent amb l'ampliació de places als centres existents. L'altre gran repte, segons Salat, és aconseguir un repartiment equilibrat d'alumnes, després de reduir de set a dues les zones del mapa escolar.

Salat ha explicat que la situació de les places de secundària és molt diferent respecte la preinscripció de fa un any. El decret del ministeri espanyol d'Educació ha permès augmentar les ràtios, sense arribar al màxim marcat, fet que ha comportat un equilibri entre l'oferta i la demanda.

Tot i així, Salat ha advertit que això no soluciona el problema en un futur, ja que per al curs 2015-2016 es preveu un augment significatiu de la demanda de places de secundària a la ciutat. Per això la regidora d'Educació ha reclamat una vegada més la construcció del nou institut Leonardo da Vinci, un equipament que ha de donar resposta a aquest increment previst d'aquí dos anys.

Esther Salat

La prioritat de l'equip de govern és continuar demanant l'institut Leonardo da Vinci, perquè pot donar resposta a les noves necessitats del curs 2015-2016.


Salat ha recordat que la situació financera de la Generalitat no permet ara la construcció del nou centre, però que aquest equipament continua sent una prioritat per al govern.

De la mateixa manera, Salat ha explicat a Cugat.cat que el seu departament treballa per analitzar l'impacte de la reducció de zones en el mapa escolar, que ha passat aquest curs de set a dues, també en compliment del nou marc legislatiu. L'objectiu, ha dit Salat, és aconseguir un repartiment equilibrat d'alumnes.

Esther Salat

La problemàtica que podem trobar és que hi hagi acumulació de població immigrada o d'un perfil socioeconòmic concret en un centre. Ho volem treballar prèviament.


En funció dels resultats de l'avaluació del nou sistema, l'Ajuntament decidirà si convé passar a una única zona d'escolarització al curs 2014-2015 o mantenir les dues actuals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.