L'escola d'Art reuneix les propostes de cartells del 8 de març


  • Comparteix:

Els tres guanyadors, tots homes, amb els premis

Els tres guanyadors, tots homes, amb els premis

David Cano és el guanyador del primer premi del tercer concurs de cartells del Dia Internacional de la Dona, amb un treball que reprodueix un tàndem. Cano proposa, per aquest motiu, 'fer un tàndem cap al futur' com a exemple d'unir forces per assolir la igualtat com a objectiu comú entre homes i dones. L'alcaldessa ha fet èmfasi en continuar recordant aquest dia per posar en valor la feina feta per les dones que van lluitar per la igualtat en el passat. Amb tot, Conesa ha destacat que en moments de crisi econòmica les polítiques d'igualtat pateixen i que cal estar alerta.

El primer premi del concurs de cartells del Dia Internacional de la Dona han estat David Cano, amb la seva proposta d'un 'tàndem cap al futur'. De la seva banda, els estudiants Aleix Llussà i David Quesada han rebut el segon i tercer guardó respectivament. Els tres guanyadors han estat homes, un fet que Conesa ha qualificat com simbòlic perquè ja hi ha una generació de joves que ha crescut amb el missatge de la igualtat.

El guanyador del primer premi, David Cano, ha explicat que es va inspirar passejant per Barcelona però que la idea va agafar força simbòlicament amb el tàndem, ja que les dues persones s'han d'esforçar per assolir un mateix objectiu.

David Cano

Serviria per demostrar la idea d'igualtat. Dues persones en un tàndem, com necessiten la mateixa força per anar fins a un objectiu.


De la seva banda, l'alcaldessa ha manifestat la necessitat de recordar, cada Dia Internacional de la Dona, l'esforç i la lluita de les dones que han aconseguit que les dones d'avui dia tinguin una igualtat davant la llei. Tot i això, Conesa ha destacat que cal posar atenció en temps de crisi perquè és quan les polítiques en igualtat pateixen més, tal com també afirma la catedràtica d'Ètica, Marta Nussbaum.

Mercè Conesa

Si nosaltres veiem en una crisi econòmica pot passar que es deixin de banda una sèrie de prestacions que poden atemptar contra el criteri de la igualtat.


En aquesta tercera edició del concurs han participat 51 joves de l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat, de l'Escola d'Art Illa i de l'Escola d'Art i Disseny de Terrassa. La mostra es podrà veure a l'Escola d'Art i Disseny de la nostra ciutat fins al 22 de març.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.