L'ADF busca aportacions privades per cobrir les retallades de la Generalitat


  • Comparteix:

L'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) busca aportacions privades per pal·liar l'efecte de les retallades de la Generalitat, ja que la reducció pressupostària ha afectat principalment el material bàsic com uniformes, guants i cascs. Segons el cap d'operatiu de l'ADF, Iñaki Ferreira, la crisi no ha disminuït el nombre de voluntaris, sinó que han notat un increment de l'interès ciutadà cap a l'agrupació. L'ADF, que compta amb una quinzena de membres, ha fet una simulació de foc aquest dissabte al Turó de Can Camps juntament amb Protecció Civil, Creu Roja i les ADF de Terrassa, Sabadell, Montcada i Vacarisses per fomentar la cohesió entre els cossos i unificar criteris.

Mentre que a àmbit municipal l'ADF no ha patit una reducció pressupostària, les retallades de la Generalitat sí que han suposat un impacte en els recursos de l'agrupació. La reducció de finançament a àmbit nacional ha comportat una disminució del material bàsic de l'ADF com per exemple els uniformes, que els serveixen per identificar-se com un cos especial en casos d'emergència. Per això, l'agrupació busca alternatives privades d'inversió, tal com ha explicat el cap d'operatiu de l'ADF, Iñaki Ferreira.

Iñaki Ferreira

S'està retallant bastant coses que són importants, com per exemple uniformes. Són bàsics per a nosaltres.


Malgrat l'impacte econòmic de la crisi, Ferreira ha subratllat que el nombre de voluntaris no ha disminuït sinó que la ciutadania es mostra més sensibilitzada amb l'agrupació i hi ha un interès creixent cap a la seva tasca.

L'ADF ha dut a terme aquest dissabte un simulacre de foc per posar en pràctica els coneixements dels voluntaris i fomentar la cohesió de grup. Unes balises lluminoses han servit per indicar el foc als participants, que han hagut d'orientar-se al bosc del Turó de Can Camps per detectar els dos flancs del suposat incendi. Les ADF de Terrassa, Sabadell, Montcada i Vacarisses, juntament amb l'ADF local, Protecció Civil i Creu Roja, han participat en l'activitat que, segons els voluntaris, és clau per obtenir experiència i prevenir errors.

Voluntaris

Tant si tens pràctica com si no, va molt bé. / Intentem millorar i actuar bé. / Ens hem de coordinar diversos cossos i mecanitzar les actuacions.


La simulació també ha servit com a activitat preparatòria de cara a la campanya d'estiu, que comença aquest divendres.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.