Sant Cugat referma el seu compromís social als Premis Ciutat de Sant Cugat


  • Comparteix:

Foto de família dels guanyadors d'aquesta edició dels Premis Ciutat de Sant Cugat / Font: Localpres

Foto de família dels guanyadors d'aquesta edició dels Premis Ciutat de Sant Cugat / Font: Localpres

Els Premis Ciutat de Sant Cugat 2012 han reconegut la feina de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil, els Geganters de Sant Cugat, l'escriptor Rogeli Pedró, els StQlímpics i el setmanari 'Diari de Sant Cugat' per les seves respectives trajectòries i els esforços per fer que la ciutat segueixi el seu creixement. A més, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha atorgat a Joan Villadelprat el Premi Extraordinari Ciutat de Sant Cugat per la seva experiència en el món de la Fórmula 1 i en diversos mitjans de comunicació. Mira la primera part (1/3) de la gala a Cugat tv Mira la segona part (2/3) de la gala a Cugat tv Mira la tercera part (3/3) de la gala a Cugat tv

Els Premis Ciutat de Sant Cugat 2012 han reconegut la dilatada trajectòria del tècnic i expert en el món de la Fórmula 1, Joan Villadelprat, amb el premi extraordinari que atorga de manera personal l'alcaldessa, Mercè Conesa. Un guardó que també distingeix la llarga carrera en diversos mitjans de comunicació, com TVE, Catalunya Ràdio, 'El País' i TV3.

El guardonat ha tingut un record per a totes les persones amb qui ha compartit aquest trajecte vital i ha recordat que Sant Cugat i els seus amics i familiars de la ciutat sempre han aconseguit l'efecte de 'recarregar les piles' entre projecte i projecte.

Joan Villadelprat

He tingut temps bons i temps dolents però venir a Sant Cugat sempre m'ha servit per recarregar les bateries.


Un dels guardonats dels premis ha estat l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil per 25 anys col·laborant de forma altruista en benefici de Sant Cugat i dels seus habitants, i garantir la seguretat de moltes
de les activitats que es fan a la ciutat.

El president de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil, Francesc Fernández, ha reiterat el compromís del grup amb la ciutat i ha dedicat el premi a totes les persones que han passat per l'associació.

Francesc Fernández

És un gran honor col·laborar amb una ciutat activa, dinàmica i plena de vida com Sant Cugat. Hem de mencionar la feina pels més de 150 voluntaris que han passat durant aquests 25 anys.


Els Geganters també han rebut un dels guardons, per la celebració l'any passat del seu 25è aniversari. A més, el guardó reconeix l'entitat per l'organització de la 19a Trobada Comarcal de Gegants del Vallès Occidental i Oriental i per difondre la tradició gegantera i la cultura popular i tradicional al municipi.

El president dels Geganters de Sant Cugat, Ramon Bruguera, ha dedicat el premi a totes les persones que han format part de la colla durant aquests 25 anys.

Ramon Bruguera

Volem dedicar el premi a totes les persones que han format part de la colla gegantera durant aquests 25 anys. Agrair el suport dels pares que fa 25 anys van portar-hi els seus fills.


A més, els premis d'enguany també han posat èmfasi en la carrera de l'escriptor i exdirector de Ràdio Sant Cugat Rogeli Pedró, que darrerament ha presentat el llibre 'Conte contat a Sant Cugat'. Durant la seva trajectòria, Pedró ha transmès les tradicions i llegendes de la nostra ciutat i ha ajudat a mantenir i reforçar la identitat de Sant Cugat com a poble.

L'escriptor ha assegurat que aquest premi és un estímul per continuar i ha centrat el seu parlament a la defensa de la llengua i la cultura catalana.

Rogeli Pedró

Aquest reconeixement és un estímul. Al poble català li cal més embranzida. Sense cultura no hi ha futur.


La primera edició dels StQlímpics també ha rebut un reconeixement per l'organització dels primers campionats esportius per a persones amb discapacitat intel·lectual, liderats per quatre entitats santcugatenques: ASDI, ATAM, Jeroni de Moragas i la residència Sant Medir. Aquesta competició ha posat en valor l'esport com a eina d'integració social.

El membre de l'organització de StQlímpics Ferran Quinto ha agraït el premi i ha recordat que al darrere dels jocs hi ha moltes persones que han fet possible 'aquesta primera petita llavor'.

Ferran Quinto

Són moltes persones que hi ha al darrere dels jocs. Intentarem que sigui una petita primera llavor.


Finalment, el jurat dels Premis Ciutat de Sant Cugat ha lliurat un dels guardons al setmanari 'Diari de Sant Cugat' per la celebració del seu 20è aniversari i pel seu paper integrador, cohesionador i transmissor de la realitat santcugatenca.

L'editor del 'Diari de Sant Cugat', Ramon Grau, ha agraït el reconeixement a tota una trajectòria de la publicació, ha lamentat els temps difícils que pateix la premsa en general, i ha valorat l'orgull que senten en ajudar a crear un 'sentiment de pertinença' entre tots els santcugatencs.

Ramon Grau

No són temps fàcils per la premsa però segur el periodisme proper, fet amb rigor, seguirà sent un gran valor.


L'acte de lliurament dels premis ha comptat amb actuacions dels alumnes de l'Escola de Música Municipal Victòria dels Àngels i del Conservatori, i de l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat, a més de monòlegs a càrrec de l'actor Joan Pera. Els periodistes Marta Cailà i Josep Maria Vallès han conduït la gala, al Teatre-Auditori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.