El web municipal obté el 76% d'indicadors positius en accés a la informació


Temes relacionats

El web de l'Ajuntament, el que té més eines de participació per seguir el pla de govern ( 5/jun/12)


  • Comparteix:

Web de l'Ajuntament

Web de l'Ajuntament

L'espai Santcugat.cat se situa entre els 10 webs d'ajuntaments catalans amb més informació publicada sobre els representants polítics i la seva gestió, segons un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). En l'avaluació, l'espai municipal ha obtingut el 76% d'indicadors positius. D'aquesta manera, l'Ajuntament iguala el resultat obtingut l'any passat en aquesta anàlisi, que posa de manifest que només 17 webs municipals dels 947 analitzats aconsegueixen superar el 70% dels indicadors.

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania ha analitzat en un mapa de bones pràctiques de la comunicació pública local a Catalunya 947 webs municipals. En concret, l'estudi avalua 41 indicadors sobre els recursos que els ajuntaments ofereixen en els seus webs en aspectes com informació sobre els representants polítics i la seva gestió dels recursos.

L'informe conclou que només el 6% (57) dels webs analitzats assoleixen més d'un 50% d'indicadors positius. Si la xifra s'eleva fins el 70%, només són 17 els webs que obtenen aquest resultat. Aquest és el cas del web de Sant Cugat, que ha aconseguit un 76% d'indicadors positius, la mateixa qualificació que l'any passat. Dels 41 indicadors, el web municipal no ha obtingut puntuació en 10.

Segons l'estudi, l'Ajuntament falla en la publicació d'informació com les convocatòries i l'ordre del dia del ple, la relació de llocs de treball i les retribucions, l'accés als informes anuals del compte general, notícies de l'oposició sobre el control de la gestió de govern, les xarxes socials i eines de participació al pla de govern, entre d'altres.

Amb una millor puntuació que Sant Cugat se situen municipis com Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Terrassa, Barcelona, Solsona, el Vendrell, Santa Coloma de Gramenet i Castellar del Vallès.

El mapa analitza en indicadors l'accés a informació relativa a l'alcalde, la composició del govern, el calendari de treball, les competències, el pla de mandat, l'ordenació urbanística, les retribucions, les ordenances municipals i el pressupost, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.