El carrer d'Hospital canviarà de fesomia per afavorir el pas de vianants


  • Comparteix:

La setmana vinent començarà la primera fase dels treballs de millora del carrer d'Hospital que donaran lloc a una via d'un sol nivell, amb un millor enllumenat i la renovació de les xarxes de serveis. Amb aquesta actuació es dóna continuïtat als carres de l'entorn, Sallés i Escaletes, que ja disposen d'un paviment més apte per als veïns i entrarà a formar part del centre vianantitzat. En aquest cas, l'enllumenat comptarà amb un sistema que regularà la intensitat de la llum al pas de vianants i el paviment absorbirà partícules contaminants.

El carrer gaudirà d'un sol nivell, acabant amb l'estretor de les voreres per millorar el pas de vianants. A banda del paviment, també es procedirà a la renovació i soterrament de la xarxa de serveis i clavegueram que havien quedat obsoletes. La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha destacat que el paviment incorpora elements que absorbeixen partícules contaminants de l'aire i a més la pedra conté un 20% de productes reciclats.

Cristina Paraira

El paviment té components que redueixen els nitrats dissolts en l'aire. A més, la pedra està feta amb un 20% de materials reciclats.


També es col·locarà un enllumenat nou. Els nous fanals seguiran el model dels carrers Sallés i Escaletes, és a dir, s'instal·laran catenàries i els llums quedaran suspesos al centre de la via. Els nous focus incorporaran un sistema de càmeres de detecció del moviment que permetrà graduar la intensitat de la llum. A més, utilitzaran la tecnologia led que permet una despesa energètica menor.

Aquesta actuació arriba després de repetides peticions dels veïns perquè es millorés l'estat de la via. Els veïns i comerciants del carrer confien en aquestes actuacions que corregiran els desperfectes que ha ocasionat el pas dels vehicles. Amb tot, alguns veïns desconfien del nou model d'enllumenat que tindrà el carrer.

Veïns

Em sembla bé perquè van deixar aquest penjat. / Temps enrere vam demanar que aprofitessin les obres del carrer Sallés. / Quedarà molt bé, però discrepem en la il·luminació.


Les obres, que s'inicien dilluns vinent, tenen un cost de 172.728 euros i aniran a càrrec de la companyia Construcciones Fertres S.L.

La previsió és que l'actuació s'allargui de tres a quatre mesos i s'executi en dues fases. La primera afectarà el tram comprès entre els carrer Escaletes i la plaça d'Octavià, fet que obligarà a restringir el trànsit i el tram entre els carrers Sallés i Escaletes. Un cop finalitzat, la restricció serà a la inversa. El pas de vehicles quedarà prohibit durant la realització de les tasques d'instal·lació de les xarxes de clavegueram.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.