Canvi de requisits del carril bus-VAO per potenciar-ne l'ús


Temes relacionats

Llum verda del Bus-VAO de la C-58 per al pas de vehicles amb dos ocupants ( 7/feb/13)

El carril bus-VAO de la C-58 no optimitza el bus, segons un col·lectiu d'usuaris (30/oct/12)

Prop de 1.200 vehicles i 100 busos estrenen el nou carril bus-VAO de la C-58 (29/oct/12)


  • Comparteix:

El carril bus-VAO accepta des d'aquest dilluns vehicles amb dos ocupants / Font: ACN

El carril bus-VAO accepta des d'aquest dilluns vehicles amb dos ocupants / Font: ACN

El carril bus-VAO de la C-58, una de les vies més utilitzades pels santcugatencs, permet des d'aquest dilluns el pas de vehicles lleugers amb només dos ocupants. El departament de Territori i Sostenibilitat també amplia l'horari de circulació, que de dilluns a dijous estarà oberta des de les sis del matí fins a les deu de la nit, sobretot, en sentit Barcelona.

Després d'avaluar els sis mesos de funcionament del carril bus-VAO, el govern ha decidit modificar els requisits d'utilització per potenciar-ne l'ús i millorar-ne el rendiment. Així, des d'aquest dilluns la infraestructura està oberta a vehicles amb dos o més ocupants, transport públic, motocicletes, vehicles per a persones amb mobilitat reduïda i vehicles ecològics autoritzats.

A més, el carril bus-VAO amplia horaris i funcionarà de dilluns a dijous entre les sis del matí i les deu de la nit en sentit Barcelona. Els divendres la infraestructura s'obrirà de sis del matí a una del migdia i de quatre de la tarda a deu de la nit i els caps de setmana i festius funcionarà segons les necessitats del trànsit.

El tram de 6,8 quilòmetres entre Barcelona i Ripollet funciona com una calçada segregada de la resta de la circulació i el sentit dels carrils és reversible en funció de les necessitats de mobilitat. El projecte va representar una inversió de 81 milions d'euros i va rebre el finançament de la Unió Europea (UE), que en va assumir el 50% del cost.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.