La Residència Sant Cugat fa 21 anys amb una llista d'espera 'raonable'


  • Comparteix:

La residència pública Sant Cugat fa front al 2013 amb una llista d'espera 'raonable' tenint en compte l'aposta de Serveis a la Ciutadania per concertar les places buides de les residències privades en lloc de construir una segona residència pública-centre de dia. Això ha explicat la titular de l'àrea, Susanna Pellicer, a Cugat.cat en el dia que l'equipament públic celebra els actes del seu 21è aniversari. El centre, que té ocupades les 68 places de què disposa, ha commemorat aquest divendres l'efemèride amb actes organitzats pels usuaris.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, que no ha pogut assistir a l'acte per motius de salut, ha atès però la trucada de Cugat.cat per donar compte de l'ocupació actual i futur de la residència pública de la ciutat. Susanna Pellicer considera que la situació dista molt de la de fa uns anys quan la llista d'espera no disposava de l'oferta actual de places concertades a les residències privades. Per aquest motiu, Pellicer creu que la llista d'espera actual és 'raonable' després de l'aposta de l'Ajuntament per la concertació de places buides a geriàtrics privats en lloc de construir la reivindicada segona residència pública.

En la mateixa línia s'ha posicionat la directora del centre, Alícia Puig, que s'ha mostrat conforme amb la situació que travessen els serveis socials i ha destacat que 's'ha de tirar endavant amb allò que tenen i amb un somriure'. Puig ha afirmat que Sant Cugat compta amb les places necessàries per cobrir la demanda.

Alícia Puig

Jo crec que és més de subvencions o de concert de places. No es poden concertar places on pot accedir menys gent. Places hi ha, falta que la gent pugui accedir-hi.


La presidenta del Casal de la Gent Gran, Montserrat Giralte, ha posat veu a l'opinió generalitzada dels usuaris de l'equipament i s'ha mostrat molt satisfeta de les activitats que es duen a terme, i ha animat la gent gran a formar-hi part.

Montserrat Giralte

Aquí fem molta cosa, fem de tot. Hi ha ioga, gimnàstica, 'show'. És un casal molt maco i molt acollidor per a tothom.


L'equipament és propietat de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) i està gestionat per Sanitas Residencial. La regidora adjunta a l'alcaldia, Sílvia Cazorla, ha posat èmfasi en el lligam que ha creat la residència amb el veïnat i els seus usuaris.

Sílvia Cazorla

Santa Rosa és un referent a Sant Cugat. Han aconseguit fer de la residència una llar per a molta gent. M'agrada veure com treballen i la il·lusió que posen.


La Residència Sant Cugat ha clos aquest dissabte els seus actes de celebració amb diverses actuacions d'entitats i amb una xocolatada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.