El col·legi Viaró guanya un torneig de robòtica i competirà als EUA


  • Comparteix:

Components de l'equip del Viaró / Font: Viaro.es

Components de l'equip del Viaró / Font: Viaro.es

El col·legi Viaró ha obtingut el primer premi de l'European Robotics Festival, que s'ha celebrat aquest diumenge a Tarragona. L'escola ha estat premiada en la categoria 'First League', que comprèn les edats entre els 10 i els 16 anys. Gràcies a aquest premi, el col·legi tindrà l'oportunitat de participar en el World Festival que se celebrarà enguany als Estats Units.

La competició s'ha celebrat aquest diumenge al Palau de Congressos de Tarragona amb més de 600 participants i amb 70 equips internacionals. Els equips competien en diferents categories segons les edats dels participants, des dels més joves a partir dels sis anys, fins als més experimentats de 23 anys.

El col·legi Viaró va competir amb 32 equips més de la categoria 'First League' on cadascun demostrava les habilitats dels seus robots, que van haver de superar diverses proves. El cap d'estudis del col·legi, Miquel Dionis, ha explicat que la final de Saint Louis és un projecte engrescador que necessitarà ajuda de patrocinadors.

Miquel Dionis

Necessitem ajuda econòmica per poder embarcar-nos en el gran projecte de la final als Estats Units.


Durant la competició robòtica s'han valorat, a més, diversos aspectes de l'equip que van més enllà del mateix robot. El component de l'equip del Viaró, Javier Jover, ha explicat que l'emprenedoria i el treball en equip han estat indispensables.

Javier Jover

Ens agradaria destacar el treball en equip i l'amistat que s'ha forjat arran aquest projecte.


L'equip guanyador, format per set alumnes que cursen 1r de batxillerat, té l'oportunitat de competir amb els 80 millors equips en el camp de robòtica a la final mundial que se celebrarà a l'abril Sant Louis, als Estats Units d'Amèrica. L'equip està actualment buscant patrocinadors per complir el seu somni i participar a la final. Un dels components de l'equip, Eduard Martínez-Marí, ha explicat que l'equip té potencial i el projecte tindria possibilitats a la final.

Eduard Martínez-Marí

Seria un honor poder assistir a la final i representar a tots els equips que han participat a l'Estat espanyol.


Els components de l'equip són Lucas Vilarrubias Darna, Álvaro Guarner Escribano, Luis Tarragó Scherk, Ignacio Sánchez Zárate, Eduard Martínez-Marí Vall, Javier Jover Bonet y Alejandro Jordán Marqués.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.