El tercer Fòrum Sant Cugat d'Astrofísica abordarà les ones gravitacionals


  • Comparteix:

El conveni s'ha segellat a la sala Ginesta de l'Ajuntament

El conveni s'ha segellat a la sala Ginesta de l'Ajuntament

Sant Cugat es convertirà de nou en la punta de llança de la investigació astrofísica l'any vinent ja que acollirà la tercera edició del Fòrum Sant Cugat d'Astrofísica. La cita reunirà investigadors d'arreu del planeta que posaran sobre la taula les darreres investigacions i coneixement sobre les ones gravitacionals. Els centres educatius de la ciutat també s'involucraran en aquesta iniciativa amb activitats per introduir als alumnes en aquesta disciplina científica.

Les ones gravitacionals són ondulacions de l'espai-temps produïdes per una massa accelerada i es deriven de la teoria de la relativitat general d'Einstein i avui dia constitueixen una de les línies pioneres en la investigació de l'astrofísica.

Sant Cugat vol fer la seva aportació a aquests estudis i per això serà la seu d'aquesta iniciativa que, segons ha explicat l'alcaldessa, Mercè Conesa, és una oportunitat de promoure el talent internacional però també per despertar el talent dels joves santcugatencs.

Mercè Conesa

És una oportunitat per promoure el talent dels ciutadans però també per despertar el talent i noves vocacions científiques entre els joves de la ciutat.


El fòrum va néixer al 2009 a iniciativa de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i l'Ajuntament a proposta del científic santcugatenc Diego F. Torres. Al 2010 i 2012 van tenir lloc les primeres edicions que ara continuaran amb la de l'any vinent. En aquest cas, la cita girarà al voltant de les ones gravitacionals, un tema que Torres ha avançat que guanyarà molta importància en el món científic la propera dècada.

Diego F.Torres

El tema serà l'astrofísica d'ones gravitacionals. És un tema pioner ja que encara no se n'ha descobert cap però es preveu que això passi en els propers anys.


El fòrum té una periodicitat biennal però es complementa amb exposicions els anys que no n'hi ha. Enguany, la proposta té per títol 'De la Terra a l'Univers' i es podrà visitar del 16 al 28 d'abril a la casa de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.