El documental 'Hoy es primavera', el nou projecte de la periodista Nina da Lua


Temes relacionats

Homenatge al 150è aniversari de Klimt amb l'autora Sònia Carmona (20/abr/12)

La relació entre música i literatura, des del punt de vista santcugatenc (13/mar/09)

Sònia Carmona: ' El bes a Klimt és com un obrir i tancar d'ulls, d'un somni' (11/mar/09)


  • Comparteix:

Nina da Lua i el seu fill, durant el procés de recuperació / Font: Verkami

Nina da Lua i el seu fill, durant el procés de recuperació / Font: Verkami

El projecte de documental 'Hoy es primavera', de la periodista santcugatenca Nina da Lua, recorre al 'crowdfunding' per finançar la gravació i producció del vídeo. La també poetessa, que va patir un càncer en els últims anys, vol transmetre la seva experiència de lluita i superació d'aquesta malaltia. La plataforma web Verkami és l'encarregada de recaptar les donacions.

Fa uns anys a Nina da Lua li van diagnosticar un càncer d'ossos molt agressiu i amb un pronòstic desfavorable. Tot i així, les sessions de radioteràpia i quimioteràpia, a més d'una actitud molt positiva, li van permetre capgirar la situació. És aquesta manera d'enfocar la vida el que vol plasmar la també poetessa i exlocutora de la ràdio de Sant Cugat (91.5 FM) al documental.

La santcugatenca tira endavant el projecte amb el fotògraf i realitzador Álvaro Sanz, amb qui està cercant localitzacions. Creuen que narrant la seva experiència poden ajudar altres persones que es trobin en una situació similar, com ha explicat Nina da Lua al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat (91.5FM).

Nina da Lua

Li vaig proposar a l'Álvaro i ell de seguida es va animar. Creiem que pot ajudar gent en situacions semblants. Ja fa un any que hi treballem.


En cas que Verkami reuneixi el pressupost necessari, 4.800 euros, les imatges per al documental s'enregistraran entre el maig i el juny. Tot seguit vindrà la postproducció. La intenció és estrenar 'Hoy es primavera' a finals d'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.