Els veïns del Centre-Est reclamen diàleg per ajustar el Pla de Mobilitat a la zona


Temes relacionats

Veïns i botiguers de Coll Favà, preocupats pel futur de la zona de Francesc Macià (25/feb/13)

Aprovat inicialment el Pla de Mobilitat, tot i el rebuig del PP (18/feb/13)

L'alternativa a la Ronda Sud creuarà el Golf i terrenys de la Companyia de Jesús (13/feb/13)

Un grup de treball abordarà l'incivisme a Coll Favà, Centre-Est i Monestir ( 7/nov/12)


  • Comparteix:

Els veïns del barri de Coll Favà no volen l'increment del trànsit rodat per Francesc Macià / Font: Google Maps

Els veïns del barri de Coll Favà no volen l'increment del trànsit rodat per Francesc Macià / Font: Google Maps

No convertir l'avinguda de Francesc Macià en un vial principal de trànsit rodat, la idoneïtat o no de vianantitzar l'avinguda de Cerdanyola i la necessitat de comptar amb una ciutadania molt informada sobre el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) són algunes de les preocupacions que han mostrat aquest dijous els veïns presents en el consell de barri del Centre-Est. L'equip de govern ha presentat el pla a les associacions veïnals i entitats del barri i els ha assegurat que no es farà cap actuació sense escoltar-ne la seva opinió.

El president de l'Associació de Veïns de Coll Favà, Antonio Lucas, ha posat sobre la taula l'oposició al pla pel fet que, segons afirma, hi ha el perill de convertir l'avinguda Francesc Macià en una via principal de trànsit rodat, tal com ja va avançar Cugat.cat. Per la seva banda, la portaveu de l'Associació de Veïns del Centre-Est, Concepción González, ha reclamat que la ciutadania compti amb una informació clara en temes com la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola.

Veïns

Estem en contra del pla pel fet que es vol fer passar la majoria del trànsit per Coll Favà / Hi ha divisió entre els veïns sobre la idoneïtat de vianantitzar l'avinguda de Cerdanyola


La reconversió de l'avinguda de Francesc Macià és vista per alguns veïns com una manera de traslladar el trànsit que ara circula pels carrers de Francesc Moragas i Rius i Taulet i que el pla preveu vianantitzar. Per aquest motiu, consideren que per beneficiar alguns veïns es pot perjudicar alguns altres.

Els veïns també han criticat l'opció d'expandir la zona blava a Coll Favà i han demanat més concreció i facilitats per a la instauració dels camins escolars. Una altra reivindicació ha estat la necessitat de millorar el servei de Renfe abans que reclamar la construcció de l'intercanviador amb l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Volpelleres.

L'equip de govern ha subratllat a tots els presents que el PMU s'anirà implementat els propers anys, sempre escoltant les opinions de veïns i entitats del barri.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.