Neix l'Assemblea de Drets Socials amb visió de continuïtat


Temes relacionats

Endavant convoca avui la primera Assemblea de Drets Socials a la ciutat (23/mar/13)


  • Comparteix:

L'assemblea ha tingut lloc a la Casa de Cultura

L'assemblea ha tingut lloc a la Casa de Cultura

La primera Assemblea de Drets Socials, que s'ha celebrat aquest dissabte, neix com una eina de convergència entre les diverses lluites sectorials per informar, coordinar i mobilitzar els santcugatencs. La reunió ha aplegat una cinquantena de persones a la Casa de Cultura, que s'ha convertit en un espai de diàleg i ha acollit una pluja d'iniciatives per combatre els desnonaments, l'atur, les retallades i les privatitzacions. L'assemblea, organitzada per Endavant, ha tancat amb la proposta d'una mobilització l'1 de maig per reivindicar els drets laborals i socials amb motiu del Dia del Treballador.

Volen actuar. Aquesta és la conclusió que han extret els participants de la primera Assemblea de Drets Socials, celebrada aquest dissabte a la Casa de Cultura. Una cinquantena de persones de professions i edats molt diferents s'han reunit per expressar les seves opinions sobre les necessitats socials i acordar propostes conjuntes de mobilització. La reunió ha consistit en una pluja d'idees on s'han tractat qüestions com la privatització dels serveis públics, les retallades en sanitat i els desnonaments en una trobada que ha fet convergir diverses lluites sectorials. Un dels membres d'Endavant, Joan Bel, ha explicat que l'assemblea esdevé molt útil per informar i mobilitzar els ciutadans.

Joan Brel

És molt útil per coordinar, informar i mobilitzar. La gent explica les lluites concretes i fa propostes a l'assemblea per incidir-hi.


Per combatre les injustícies socials, els assistents han proposat accions com xerrades, ocupacions i manifestacions. De moment, els assistents han acordat actuar l'1 de maig per reivindicar els drets socials i laborals. A la propera assemblea, que se celebrarà el 6 d'abril, es concretarà el tipus d'actuació que es durà a terme l'1 de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.