L'assemblea de la UPC estudia convocar una vaga indefinida


Temes relacionats

La UPC acomiadarà més de 220 treballadors aquest any (15/mar/13)


  • Comparteix:

La UPC té a Sant Cugat la seva Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès / Font: ETSAV

La UPC té a Sant Cugat la seva Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès / Font: ETSAV

El personal d'investigació, administració i serveis, i els estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), amb un centre a Sant Cugat, han decidit estudiar la possibilitat de convocar una vaga indefinida contra els acomiadaments previstos. D'aquesta manera, el col·lectiu rebutja els pressupostos aprovats pel consell social de la universitat per a aquest any, que preveuen fins a 340 acomiadaments. En cas d'impulsar la protesta, la vaga començaria el 8 d'abril.

L'assemblea de la UPC, celebrada aquest divendres, ha obert la porta a estudiar les conseqüències d'aquesta vaga per poder decidir si tira endavant la convocatòria en la propera trobada, prevista el 2 d'abril, que després hauran de ratificar els diferents centres, també el de Sant Cugat. Si s'aprovés, la vaga començaria el 8 d'abril. L'assemblea també ha aprovat l'elaboració de dos documents a través de les Juntes d'Escola, un de rebuig als acomiadaments i un altre per demanar la dimissió del rector Antoni Giró. També es recolliran signatures per demanar aquesta dimissió.

L'objectiu de la protesta és rebutjar els pressupostos aprovats pel consell social de la universitat i que preveuen fins a 340 acomiadaments. Amb un pressupost de prop de 280 milions d'euros, un 10,4% inferior al del 2012, la universitat redueix 14 milions en unitats bàsiques a les diferents facultats i departaments, mentre dobla la partida dedicada als interessos del deute contret per la universitat, segons els estudiants.

Amb aquesta retallada, la UPC preveu acomiadar 340 treballadors, 90 interins procedents del Personal d'Administració i Serveis (PAS) i 250 associats del Personal Docent i Investigador (PDI) equivalents a temps complet, segons el sindicat CCOO.

El membre del Consell de l'Estudiantat de la UPC Álvaro González ha explicat que les protestes aprovades volen assenyalar els culpables i rebutjar aquests acomiadaments.

Álvaro Gonzalez

En la via més de lluita de carrer s'ha decidit un assenyalament dels responsables i la creació d'una estructura per convocar una vaga indefinida.


Sant Cugat és seu de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) de la UPC. La reducció de personal arriba després que el ple municipal de Sant Cugat aprovés reclamar a la universitat que mantingui el model actual de l'ETSAV. Una acció per moure fitxa davant el procés de reestructuració interna del centre per reduir despeses, que plantejava la possibilitat de fusionar les dues escoles actuals d'arquitectura, amb seu a Sant Cugat i Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.