Milers de veïns s'apleguen en un Diumenge de Rams que uneix fe i tradició


  • Comparteix:

La plaça d'Octavià s'ha omplert de gom a gom

La plaça d'Octavià s'ha omplert de gom a gom

Tradició i creença han confluït en la benedicció de les palmes i palmons de Diumenge de Rams, que ha aplegat milers de santcugatencs a la plaça d'Octavià. La celebració ha donat el tret de sortida a la Setmana Santa amb una gran diversitat de branques d'olivera, palmes i palmons decorats de les formes més particulars. La cita multitudinària ha reunit grans i petits en una benedicció oficiada pel rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Blai Blanquer, que ha fet una crida als valors de Jesús per afrontar el futur amb bondat i esperança.



La Llotgeta de la parròquia de Sant Pere d'Octavià ha estat un any més l'espurna de la celebració de Diumenge de Rams a la ciutat, reunint els primers participants de la cita. Després d'un ofici de format petit, una multitudinària benedicció ha aplegat milers de santcugatencs a la plaça d'Octavià. Una gran afluència que s'ha traslladat posteriorment a la tradicional missa de la Passió.

Aquest caràcter religiós de la jornada, que recorda l'arribada de Jesús a Jerusalem, no impedeix, però, la confluència entre creients i mers seguidors de la tradició.

Assistents

Hi ha força gent no creient però que vol mantenir la tradició de la palma. / He intentat inculcar la fe als meus fills. / Ho viu més qui és més religios, però és una tradició molt maca. / Ho celebrem més per tradició i per viure la jornada en família.


El Diumenge de Rams es consolida, així, com una de les celebracions religioses més seguides a la ciutat. Segons el rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer, el passatge de la vida de Jesús corresponent a aquesta jornada, preludi de la seva passió i resurrecció, porta el missatge de la superació de proves de fe i l'esperança, un missatge que pot traslladar-se a la crisi de valors de l'actualitat.

Blai Blanquer

Es fa molt necessari que hi hagi més fraternitat, no podem esperar que vingui d'amunt, l'hem de potenciar des de baix. Hem de superar el desengany per un valor molt difícil de mantenir, que és l'esperança.


La tradició mana guardar les palmes i palmons beneïts fins al Diumenge de Rams de l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.