Una exposició explica els efectes i les vies de contagi de la SIDA


  • Comparteix:

La carpa està instal·lada a la Plaça del rei.

La carpa està instal·lada a la Plaça del rei.

Des d'avui ja es pot visitar l'exposició sobre la SIDA a la carpa que hi ha instal·lada a la plaça del Rei. Amb el títol 'Què és la SIDA? La batalla del sistema immunitari', aquesta exposició interactiva, organitzada per la Fundació La Caixa amb la col·laboració de l'Ajuntament, explica els mecanismes de funcionament del virus en el cos humà d'una manera entenedora per a tot els públics. Així, es pretén insistir en la importància de la prevenció d'aquesta malaltia com l'única via d'evitar el contagi.

La por irracional al virus de la immunodeficiència humana, el VIH, ha de ser compensada pel coneixement científic si es vol que la gent actuï amb prudència davant una malaltia que, segons els experts haurà afectat 115 milions de persones l'any 2015.

Explicar els fonaments científics d'aquesta malaltia d'una forma entenedora, especialment per als adolescents, per tal de promoure comportaments prudents i responsables és l'objectiu principal de l'exposició que, des del 1998, han visitat més de 375 mil persones en 28 ciutats espanyoles. Com ha explicat el secretari general de la Fundació La Caixa, Lluís Reverter, l'única manera de prevenir la SIDA és la informació, sobretot en un moment en què els joves s'han relaxat pel que fa a les mesures de prevenció, com ara l'ús del preservatiu.

Lluís Reverter

Els joves s'han tornat a relaxar i en les seves relacions sexuals no prenen precaució perquè pensen que no els passarà res. I els passa.


Amb un viatge des del planeta Terra fins a l'interior d'un capil·lar sanguini ampliat 30.000 vegades, comença el visitant el seu passeig per descobrir la dimensió d'un virus tan mortal com el de la SIDA. Amb l'audiovisual 'La Gran Batalla', que simbolitza una batalla medieval, l'espectador comprova la vulnerabilitat del cos humà davant un virus al que no pot vèncer. I a l'apartat 'Ara depèn de tu', el visitant pot conèixer els riscos de contagi que comporta la vida quotidiana així com les vies de transmissió del virus.

Un mapa del món actualitza constantment el nombre de persones infectades pel VIH al món. Es tracta, en definitiva, d'una exposició que permet al visitant conèixer a fons la pandèmia més greu d'aquest segle. En aquest sentit, el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Antoni Ramon, ha celebrat que sigui una mostra que, sobretot, parli clar.

Antoni Ramon

Celebro que aquesta exposició parli clar, perquè sovint no es parla clar.


L'exposició, que és gratuïta, es podrà visitar fins el dia 29 de febrer. A més, el dimarts 17 de febrer, la Casa de Cultura acollirà una taula rodona que, sota el títol 'Parlar de la SIDA amb els nostres fills', pretén que els pares tinguin eines per informar els seus fills d'aquesta malaltia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.