El judici a Miquel Quintana, vist per a sentència


Temes relacionats

Quintana, a judici aquest dimarts per un delicte contra la salut pública (24/mar/13)

Quintana, acusat d'un delicte contra la salut pública (12/gen/13)

Quintana, detingut a Ceuta per possessió d'haixix ( 2/gen/13)


  • Comparteix:

El santcugatenc Miquel Quintana / Font: Facebook de Miquel Quintana

El santcugatenc Miquel Quintana / Font: Facebook de Miquel Quintana

El judici al santcugatenc Miquel Quintana, per un cas de presumpte tràfic d'haixix al Marroc, ja està vist per a sentència tal com ha confirmat la seva advocada, Mireia Balagué, a Cugat.cat. La lletrada confia que Quintana sigui declarat innocent i espera que la sentència es conegui en les properes setmanes. El santcugatenc continua al Centre Penitenciari de Ceuta i s'enfronta a una pena d'uns tres anys de presó i 100.000 euros de multa.

Quintana està acusat d'un presumpte delicte contra la salut pública després que el 23 de desembre passat, durant un viatge al Marroc, fos detingut amb 20 quilos d'haixix al dipòsit de benzina del seu vehicle.

Aquest dimarts, el judici s'ha celebrat al jutjat penal número 1 de Ceuta, on la dona de Quintana, Marta Ponsa, ha estat citada a declarar com a testimoni. A través de Twitter, Ponsa ha confirmat que el santcugatenc es troba en bon estat de salut i que és optimista de cara a la sentència. En el mateix sentit s'ha expressat l'advocada, Mireia Balagué, que ha destacat les dures condicions en què viu Quintana a la presó nord-africana.

Mireia Balagué

La presó de Ceuta és molt dura. Tot i així, està animat, és una persona amb molta fortalesa.


Després de la detenció, la família de Quintana va explicar que el santcugatenc es trobava en un viatge de negocis al país nord-africà amb dues persones més i va ser ja a la tornada, en el moment d'agafar el ferri, quan va ser detingut en un control policial de la Guàrdia Civil. La família ja va assegurar que el santcugatenc va ser víctima d'un engany per part dels dos acompanyants que van tornar a casa sense càrrecs perquè anaven en un altre cotxe.

Mireia Balagué es mostra optimista de cara a la sentència perquè considera que durant el judici ha quedat demostrat que Quintana no encaixa en el perfil de narcotraficant i que va viatjar al Marroc enganyat.

Mireia Balagué

He portat molts casos d'aquesta mena i sé quin perfil és l'habitual. Quintana no l'és i tampoc viatja habitualment al Marroc.


Segons Balagué, la sentència es podria conèixer en les properes dues setmanes. En cas de ser declarat culpable, Quintana podria complir una pena d'uns tres anys a la presó, a més de pagar 100.000 euros de multa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.