Escoltes de la Floresta participen a un camp de treball que condiciona vivendes


  • Comparteix:

Imatge d'un dels grups de voluntaris amb la receptora de l'ajuda / Font: Escoltes.org

Imatge d'un dels grups de voluntaris amb la receptora de l'ajuda / Font: Escoltes.org

Intentar donar una empenta a la vida de persones amb risc d'exclusió social a través de la reparació dels seus habitatges és l'objectiu del projecte La Murga que porta a terme Escoltes Catalans des de fa 17 anys, en el qual participen joves de la nostra ciutat. Aquesta entitat es nodreix de joves voluntaris de diferents agrupacions escoltes del país com l'Agrupació Escolta la Floresta que ha passat uns dies de Setmana Santa arreglant aquestes cases del barri Gòtic de Barcelona i convivint amb les persones que hi resideixen. Es tracta, segons els responsables del projecte, d'una iniciativa enriquidora en dues direccions.

La membre de l'equip de coordinació del camp de treball La Murga, la santcugatenca Clara Hosta, ha explicat a Cugat.cat que és un gran aprenentatge per als joves adolescents que participen en el projecte pel xoc amb la realitat que els suposa.

Clara Hosta

Aquest projecte suposa un gran aprenentatge pels voluntaris pel fet que coneixen un món nou.


Aquesta ajuda, que es fa al districte de Ciutat Vella de Barcelona, es vehicula a través de Serveis Socials del districte que és qui proposa els habitatges a Escoltes Catalans. En aquest sentit, Hosta ha ressaltat la influència positiva que suposa per a aquestes persones comptar amb un habitatge en condicions.

Clara Hosta

En el 80 i 90 % dels casos suposa un gran canvi per a les persones que ajudem.


Les actuacions que es fan habitualment són de neteja, pintura i petites reparacions que deixen el pis en unes condicions d'habitabilitat dignes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.