ATENA Dones demana ajuts a les famílies monoparentals per accedir a un habitatge públic


  • Comparteix:

Es demana que les ajudes NO siguin només per famílies nombroses.

Es demana que les ajudes NO siguin només per famílies nombroses.

El grup Atena Dones Sant Cugat demana a l'Ajuntament més facilitats perquè les famílies monoparentals puguin accedir a un habitatge públic. D'altra banda, el col·lectiu ha reivindicat una major dotació de recursos humans i econòmics pel servei municipal Dona Informació, així com la creació d'un Casal de la Dona.

Atena Dones continua treballant en la constitució de la Coordinadora del Grup de Dones del Vallès Occidental, que podria presentar-se -segons les previsions- el dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora. A la darrera reunió amb els grups de dones de Rubí, Terrassa i Cerdanyola, el col·lectiu local ha abordat la necessitat que el consistori tingui en compte les característiques de les dones separades, les mares solteres o amb fills a l'hora de crear habitatge de promoció social.

El grup denuncia que els pisos públics s'adrecen més a les famílies nombroses i a la gent jove, que no pas a les famílies monoparentals en què, sovint, les dones assumeixen tota la responsabilitat. Carmen Larraburu, presidenta d'Atena Dones Sant Cugat:

Carmen Larraburu

Se'ns ha de tenir en compte, i a les vídeus pobres també


D'altra banda, l'entitat considera que al servei Dona Informació li manquen recursos humans i econòmics, així com una bona campanya de difusió de la seva tasca. Seguint en aquesta línia, Carmen Larraburu creu que seria necessari la creació d'un recinte, un Casal de la Dona, que fos el punt de trobada de les dones del municipi:

Carmen Larraburu

Volem un Casal de la Dona, per poder trobar-nos i parlar


Al marge d'aquests temes, Atena Dones celebrarà el 4 de febrer una assemblea per renovar la junta directiva. L'entitat, que té la seva seu al carrer Santiago Rusiñol, funciona des de fa 5 anys i compta amb més de 70 sòcies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.