L'estació de FGC de Sant Cugat provarà un nou sistema de seguretat


  • Comparteix:

L'estació de FGC a Sant Cugat, seleccionada per a un projecte de seguretat

L'estació de FGC a Sant Cugat, seleccionada per a un projecte de seguretat

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) s'encarregarà provar d'un nou sistema de millora en l'evacuació d'estacions en cas d'emergència. El projecte, finançat per la Unió Europea, consisteix principalment a aplicar millores que agilitzin l'evacuació d'una estació arran d'una incidència. La parada de Sant Cugat serà un dels bancs de proves del sistema.

La investigació és part del projecte Getaway que contribuirà a millorar la seguretat en els espais públics i el disseny de les estacions de tren de tot Europa. El projecte té quatre simulacres d’evacuació i recollirà les dades relatives al moviment i comportament de les persones a mesura que surten de l'estació.

Les accions i el comportament dels participants seran enregistrades. Les dades recollides serviran per ampliar la comprensió que es té fins ara dels nivells d'acompliment assolits i, en última instància, millorar el disseny dels espais públics per fer-los més segurs.

FGC i experts en evacuació de la Universitat de Greenwich faran una sèrie de quatre simulacres d’evacuació de dues hores de durada aproximadament a l’estació de Sant Cugat. Totes les proves es faran en aquesta estació perquè s’ajusta a les característiques requerides pel projecte. Els dos primers tests seran el diumenge 26 de maig i 2 de juny.

Per als dos primers simulacres d’evacuació, FGC està buscant participants. Per ser una de les persones seleccionades, s’han de complir una sèrie de requeriments relacionats amb l’edat, l’estat físic i no ser usuari habitual de l’estació de Sant Cugat de FGC, entre altres característiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.