A Sant Cugat hi ha més de 500 persones que viuen sota el llindar de la pobresa


  • Comparteix:

La majoria de persones que atén Caritas són immigrants

La majoria de persones que atén Caritas són immigrants

Actualment hi ha un total de 520 persones a Sant Cugat que viuen per sota del llindar de la pobresa, segons les dades de Càrites Parroquial corresponents al mes de desembre. Segons aquesta organització de l'Església, moltes d'aquestes persones són immigrants que arriben a la nostra ciutat en busca d'una feina i una vida millor.

Des de fa anys, Càritas Parroquial treballa per ajudar aquelles persones més desafavorides del nostre municipi. Actualment, i segons les dades del mes de desembre, hi ha 520 persones que viuen per sota del llindar de la pobresa a la nostra ciutat, el que suposa unes 200 famílies.

Des de Càritas indiquen a més que, en els darrers anys, moltes d'aquestes persones són immigrants que vénen de països pobres a la nostra ciutat a la recerca d'una feina i una nova vida. Per al rector de la parròquia de Sant Pere Octavià, mossèn Blai Blanquer, aquesta és una realitat que ens sobrepassa a tots.

Mossèn Blanquer

Aquest és un problema que ens sobrepassa a tots. Ha començat ara i no sabem com pot acabar, i el que fa Càritas és intentar donar una ajuda.


Davant d'aquesta situació, Càritas ofereix diferents tipus d'ajuda a les persones més necessitades, que van des de proporcionar aliments fins a ajudar-los a trobar feina o un taller per fer activitats per a les persones que no treballen.

Per tal de controlar en tot moment quines són realment les persones que necessiten aquests serveis, el rector ha explicat que cada tres mesos es revisa la situació de les persones i es decideix si se'ls continua ajudat.

Mossèn Blanquer

Cada trimestre, a les famílies que tenen el carnet per l'ajuda se'ls revis ala situació per veure si els hi cal o no.


És amb aquesta revisió trimestral que Càritas porta un cens actualitzat de les persones del municipi que estan per sota del llindar de pobresa. Amb aquestes dades, aquesta organització treballa conjuntament amb l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament i amb altres entitats i col·lectius per tal d'oferir un assessorament i ajuda completa a aquestes persones més desafavorides.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.