L'Agència de Salut i el SEM es traslladaran al Tercer CAP abans de l'estiu


Temes relacionats

El CAP Can Mates atén 19.765 usuaris un any després d'entrar en funcionament (26/mar/13)


  • Comparteix:

El Tercer CAP acollirà nous serveis abans de l'estiu

El Tercer CAP acollirà nous serveis abans de l'estiu

El Centre d'Atenció Primària (CAP) Turó de Can Mates acollirà, abans de l'estiu, l'Agència de Salut Pública del Vallès Occidental oest i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), segons la gestora del servei Mútua Terrassa. El tercer CAP també tindrà la Unitat de Vigilància epidemiològica del Vallès. D'aquesta manera, el centre sanitari completarà totes les seves especialitats i serveis un any després de la seva posada en funcionament.

Abans de l'estiu és la data que es marca Mútua Terrassa, responsable de gestionar els tres CAP de la ciutat, per traslladar al centre Turó de Can Mates l'Agència de Salut Pública i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM).

En una entrevista a Cugat.cat, el director del sector sanitari del Vallès Occidental oest, Joan Parellada, explica que amb el trasllat d'aquests serveis es completa l'oferta sanitària del CAP Turó de Can Mates. Un procés que s'ha acompanyat d'una reordenació d'usuaris i professionals a àmbit local que 's'ha fet amb bona nota'.

Joan Parellada

Destaquem l'esforç dels professionals, la paciència dels usuaris i la dedicació dels gestors, i també la feina de l'Ajuntament que, a través del CatSalut, s'ha preocupat perquè els usuaris disposin d'un bon servei.


El nou SEM disposarà de dues ambulàncies, les que fins ara tenien el CAP de Sant Cugat i el CAP de Valldoreix. El trasllat de serveis al CAP Turó de Can Mates també comporta l'arribada de la Unitat de Vigilància epidemiològica del Vallès, fins ara ubicada al CAP Rambla de Terrassa.

En una entrevista a Cugat.cat, l'alcaldessa Mercè Conesa, ha subratllat la necessitat de continuar batallant amb el departament de Salut la millora de serveis sanitaris a Sant Cugat, en concret en l'àmbit de les emergències.

Mercè Conesa

Vairg reunir-me amb el conseller per demanar una millora i reordenació dels servei d'emergències, però veig que Mútua ja hi està treballant.


Així, el Tercer CAP de la ciutat completarà el llistat d'especialitats i serveis que s'havia marcat oferir des de la seva posada en funcionament, ara fa un any. L'Agència de Salut Pública del Vallès Occidental oest deixa les instal·lacions del CAP Can Trias de Viladecavalls i es trasllada a Sant Cugat per culminar el procés de desplegament territorial de l'agència a la zona, iniciat el 2007. Així la nostra ciutat esdevé seu fixa i dóna servei a Terrassa, Rubí, Sant Quirze, Castellbisbal, Matadepera, Ullastrell i Viladecavalls.



  • Comparteix:

COMENTARIS

No entenc el per què no han deixat lloc per aparcar els cotxes a l'esplanada de davant d'aquest CAP, en lloc de posar uns bancs de decoració i tenir-ho buit. El metje de la meva mare ara és en aquest centre però jo no l'hi puc portar, perquè té 89 anys i li costa molt de caminar. Tampoc sería tan difícil treure els bancs i deixar-hi posar alguns cotxes en batería. Ni tan car. No sé qui deu ser el responsable del disseny d'un centre on hi van malats i vells, un petit detall que no s'ha tingut en compte.

Ana Maria Torra Torra. Enviat el 13/abr/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.