Els alumnes de L'Olivera s'han endinsat al 'curiós' món de la ciència tota la setmana


  • Comparteix:

La 2a Setmana de la Ciència, organitzada per l'escola L'Olivera, ha mobilitzat pares, professors i alumnes per endinsar-se al món científic. Els escolars han dut a terme tallers pràctics per rebre una visió més ajustada sobre astronomia, medicina, energies renovables, el cor i el cos humà. Una trentena de propostes amb l'objectiu que els més petits despertin interès sobre aquesta temàtica tan 'curiosa', com l'han definida alguns d'ells.

Un vestíbul decorat com si es tractés d'un fons marí ha donat la benvinguda als estudiants de l'escola l'Olivera. Una trentena de tallers ha aprofundit en aspectes que fins ara només havien llegit als llibres. Alguns dels alumnes del centre han compartit amb Cugat.cat els seus nous descobriments en els àmbits de la natura, els animals i la cardiologia.

Alumnes

Hem tocat peixos, hem après que són les planàries, molt xulo. / Talles un arbre i les rodones són els anys. / Un nen s'ha estirat i amb una màquina hem mirat el cor, com bategava.


La directora de l'escola l'Olivera, Judith Pinó, s'ha mostrat satisfeta pel desenvolupament d'aquesta nova edició de la Setmana de la Ciència i ha destacat la gran implicació de pares, membres d'entitats, professors del centre i professors universitaris que han adaptat els tallers per als més petits. A més, Pinó ha assegurat que és l'interès dels nens el que els impulsa a tirar endavant.

Judith Pinó

El dia que no tenen taller pregunten per la ciència. Veure com gaudeixen d'una experimentació que com a mestre podem explicar però no tant com fan els tècnics.


La regidora d'Educació, Esther Salat, ha afirmat que la proposta està consolidada tot destacant que cal aprofitar la comunitat científica local que ha participat d'aquesta iniciativa.

Esther Salat

La il·lusió de tota la comunitat educativa i la implicació de mestres i nens és espectacular. Hem d'aprofitar el talent dels nostres ciutadans i que s'impliquin amb l'educació dels seus fills és admirable.


La 2a Setmana de la Ciència finalitza aquest divendres amb un simulacre de desastre ambiental i amb una xerrada de l'eurodiputat santcugatenc Raül Romeva, que parlarà sobre la sostenibilitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.