Els nous trens de FGC començaran a circular a la tardor


  • Comparteix:

Arribada d'un nou tren a Rubí / Font: Gencat.cat

Arribada d'un nou tren a Rubí / Font: Gencat.cat

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) posarà en marxa els nous models de tren esglaonadament a partir de la tardor. Són 24 unitats de 80 metres amb capacitat de fins a 780 persones que han suposat una inversió total de 151 milions d'euros. En breu començaran les proves dels nous trens que es faran en horari nocturn i fora del servei comercial de la companyia.

Amb les noves adquisicions, FGC modernitza la flota i amplia la capacitat dels seus combois ja que aquests seran de quatre vagons i no de tres com els actuals. Això permetrà assumir la demanda que suposarà l'entrada en funcionament de les noves estacions fruit de l'ampliació de la línia de Sabadell i de Terrassa.

Les noves unitats s'aniran incorporant al servei de FGC de manera esglaonada fins a finalitzar la seva posada en funcionament al 2015. Els nous vagons incrementen la capacitat dels actuals ja que tenen unes majors dimensions i un disseny diferent. Els seients alternaran la ubicació actual, creant espais de tertúlia de fins a quatre passatgers, amb altres adossats lateralment. Això crearà un espai de pas més gran.

Per ara, les noves unitats estan arribant al Centre Operatiu de Rubí (COR) de FGC procedents de la fàbrica d'Alstom de Sant Perpètua de la Mogoda. En breu, s'iniciaran les proves d'aquestes noves màquines que es faran en horari nocturn per no alterar el funcionament del servei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.