La Setmana contra la Pobresa i l'Exclusió Social supera les cinc tones d'aliments


  • Comparteix:

La Setmana contra la Pobresa i l'Exclusió Social ha clos aquest dissabte amb més de cinc tones d'aliments recaptats, segons una primera estimació, i la implicació de més de 70 col·laboradors santcugatencs. Una bicicletada popular, actuacions dels Bastoners, Kata Kitinga i els Castellers, i un programa especial de ràdio organitzat per Cugat.cat han convertit la plaça d'Octavià en l'escenari festiu per posar punt final a la iniciativa solidària. Els aliments recollits serviran per cobrir la demanda del menjador social i el banc d'aliments de Càritas les properes setmanes.

La solidaritat ha fet acte de presència aquest dissabte amb les aportacions de clubs esportius, grups de cultura popular i associacions locals que s'han sumat al gran recapte d'aliments de la Setmana contra la Pobresa i l'Exclusió Social. El professor Mario González de l'escola La Farga, la presidenta de la UESC, Mònica Mateu, i el president de l'Associació de Veïns Centre-Estació, Pere Soler, han explicat que la iniciativa ha tingut molt bona resposta entre la ciutadania.

Entitats

És una manera pràctica perquè els nens vegin com poden ajudar els altres / Durant els partits la gent ha anat aportant coses / Hem aportat lots de farina


Farina, llet, oli, sucre, llegums, tonyina i tomàquet triturat han omplert vora 150 capses d'aliments per a Càritas. Segons la coordinadora de l'entitat a Sant Cugat, Amèlia de Juan, el recapte suposa un estalvi econòmic a Càritas que els permetrà comprar més productes frescos per complementar els lots alimentaris.

Amèlia de Juan

Ens suposa un estalvi econòmic que ens permet seguir comprant producte fresc per complementar aquests lots alimentaris.


La Setmana contra la Pobresa i l'Exclusió Social sorgeix dels treballadors de Cugat.cat, que amb la iniciativa han volgut conscienciar la ciutadania i fer visible situacions de risc i precarietat econòmica a la ciutat. Per posar punt final a l'activitat, el grup de comunicació multimèdia ha emès un programa radiofònic especial des de la plaça d'Octavià que ha donat veu a diverses entitats solidàries de la ciutat i que també ha comptat amb el regidor de Serveis Socials, Raül Grangé. El director de Cugat.cat, Miquel Herrada, ha valorat positivament la iniciativa tant per l'impacte econòmic que ha assolit com també per la sensibilització ciutadana que ha impulsat.

Miquel Herrada

És molt positiu tant pel resultat material com perquè hem aconseguit passar a primer pla la sensibilització contra la pobresa i l'exclusió social.


L'Ajuntament i l'Obra Social 'La Caixa' també han col·laborat en la Setmana contra la Pobresa i l'Exclusió Social.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.