DAPSI continuarà oferint el serveis de desenvolupament i detecció precoç als infants


  • Comparteix:

Moment de la signatura del conveni

Moment de la signatura del conveni

DAPSI i l'Ajuntament refermen el seu compromís i renoven el conveni que permetrà a la cooperativa continuar oferint el seus serveis de desenvolupament i detecció precoç de trastorns en el desenvolupament en els infants. L'acord preveu la continuïtat de l'entitat, formada per professionals de diverses disciplines, a dos pisos de Promusa i la concessió d'una subvenció de 6.118 euros. Durant el 2012, DAPSI va prestar els seus serveis a 440 infants de la ciutat.

DAPSI obria les seves portes el 1990 a la ciutat com una cooperativa que ofereix prestacions multidisciplinars a infants que pateixen trastorns en el desenvolupament i a les seves famílies. L'objectiu inicial era evitar que els nens i nenes afectats fossin hospitalitzats en casos que no fos necessari. Es tracta d'un servei al qual les famílies poden accedir quan es detecta alguna anomalia en el creixement de nens i nenes de zero a sis anys i allà s'analitza el cas i s'aborden possibles solucions i tractaments des de les diverses disciplines que ofereixen els membres de la cooperativa.

La renovació del conveni entre les dues entitats suposarà la continuïtat del servei a l'espai que ocupa al edifici de Promusa de Can Cabassa. A més, DAPSI rebrà una aportació econòmica de 6.118 euros per aquest any. La presidenta de la cooperativa, Rosa Botran, ha explicat que això els permetrà ampliar la plantilla de col·laboradors i, per tant, oferir un millor servei a Sant Cugat.

Rosa Botran

Això ens permet augmentar els nombre de professionals i el nombre d'infants atesos. Ens ajuda a apropar-nos a la ràtio considerada correcta.


El conveni s'ha rubricat aquest dilluns i ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha destacat i agraït la feina que DAPSI duu a terme. D'altra banda, però, ha criticat les retallades que en l'àmbit de la primera infància ha fet el govern espanyol i ha assenyalat que ara no és moment de reduir despesa en aquest apartat ja que d'aquesta manera es crea més exclusió.

Mercè Conesa

Els països més desenvolupats són aquells que més inverteixen en la primera infància. Sobretot és necessari en moments de risc econòmic i social.


L'acord té una vigència d'un any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.