Quatre hores de lectura de textos d'Espriu per homenatjar l'escriptor


Temes relacionats

El carrer de la Creu es converteix en escenari de la lectura de textos d'Espriu (23/abr/13)

Ramon Balasch: 'Espriu obria als creadors les portes de casa seva' (10/abr/13)

'Les Lectures a la Fresca' giraran en torn de Salvador Espriu ( 6/mar/13)

Sant Cugat dedica l'Any Espriu a trencar els tòpics que envolten la seva obra ( 3/mar/13)


  • Comparteix:

Una marató de lectura de textos de Salvador Espriu ha servit aquest Sant Jordi per recordar l'escriptor en l'aniversari del seu naixement. Unes 200 personalitats com el comissari de l'Any Espriu, Xavier Bru de Sala, el poeta Ramon Balasch i la vicepresidenta de l'Acadèmia Espanyola de Cinema, Judith Colell, han llegit fragments de l'obra d'Espriu en un acte impulsat per la Canals Galeria d'Art i emmarcat en l'Any Espriu.

El carrer de la Creu ha estat l'escenari de la proposta 'Espriu de cor i de memòria', que ha combinat la lectura dels textos més representatius d'Espriu amb actuacions musicals i dramatitzacions. Sònia Guimerà ha estat l'encarregada de conduir i dirigir la iniciativa que ha organitzat la Canals Galeria d'Art. El responsable de l'espai artístic, Josep Canals, ha destacat que es tracta d'una iniciativa que ha mobilitzat el teixit social de la ciutat.

Josep Canals

El dia central de la cultura, què millor que recordar Espriu amb una marató. Són 200 personalitats que participen en aquesta marató. És recordar un poeta nacional perquè ens fa falta la seva veu com a veu de país.


De la seva banda, el comissari general de l'Any Espriu, Xavier Bru de Sala, ha felicitat la nostra ciutat per ser de les més participatives i compromeses amb aquest any commemoratiu de l'escriptor.

Bru de Sala

Sant Cugat és una de les ciutats que més s'hi ha implicat. Hi ha una quantitat d'iniciatives molt gran. Si totes les ciutats fessin com Sant Cugat, l'Any Espriu encara aniria millor.


A més, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha manifestat que aquesta proposta ha aplegat moltes vessants de la ciutat que reforcen la catalanitat. Conesa ha afegit que avui en dia les paraules d'Espriu són més vigents que mai.

Mercè Conesa

Avui s'apleguen moltes vessants que reforcen la nostra catalanitat. Més que mai són vigents paraules que el poeta va escriure. En un moments que tenim de lluita i reivindicació, esdevenen molt significatives.


Personalitats del món social, econòmic, polític i associatiu de Sant Cugat han passat pel carrer de la Creu per afegir-se a la marató literària. El comissari de l'Any Espriu, Xavier Bru de Sala, la vicepresidenta de l'Acadèmia Espanyola de Cinema, Judith Colell, el director de Cugat.cat, Miquel Herrada, i la mateixa alcaldessa han posat veu a l'obra de Salvador Espriu. La lectura de textos forma part de l'any commemoratiu que s'organitza a Sant Cugat per difondre l'obra i el llegat del poeta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.