La UIC prepara els joves davant els perills de l'alcohol i les drogues


  • Comparteix:

La Universitat Internacional de Catalunya (UIC) ha conscienciat 350 alumnes de batxillerat i cicles formatius dels perills del consum d'alcohol i drogues en la 2a Jornada de Promoció de la Salut. Estudiants d'infermeria de la UIC han organitzat aquest dissabte tallers per fer arribar la informació d'una manera lúdica que connecti amb els adolescents. A banda, els alumnes han après les claus per reaccionar davant d'una emergència causada pel consum d'alcohol o drogues.

'Què passa quan et passes?' ha estat el lema de la jornada, que ha conscienciat els alumnes dels perills i les conseqüències de consumir alcohol i drogues, un costum que creix cada any entre els adolescents d'entre 15 i 18 anys. L'altra pota de la jornada ha estat la seguretat perquè els joves han après com reaccionar si es troben en una situació d'emergència. La directora del departament d'Infermeria de la UIC, Cristina Monforte, ha explicat que es tracta d'intentar que els alumnes captin el missatge fent que entenguin l'abast i la perillositat d'aquesta conducta.

Cristina Monforte

No podíem dir que no beguessin o no prenguessin drogues perquè no serviria de res. Mostrem els efectes secundaris i donem eines.


Un taller pràctic de reanimació, una representació teatral sobre una situació d'emergència pel consum d'alcohol i una recreació de les dificultats de percepció que produeix la beguda. Aquestes han estat algunes de les activitats que els estudiants d'infermeria han organitzat per abordar l'objectiu de la jornada. Per la regidora d'Educació, Esther Salat, aquesta iniciativa permet fer arribar el missatge als estudiants, un objectiu que les campanyes més convencionals de conscienciació no sempre aconsegueixen.

Esther Salat

A través d'aquestes experiències tan vivencials afectes la conscienciació més enllà de la informació que sí que reben des que són petits.


La jornada ha comptat amb la participació de 350 alumnes de batxillerat i cicles formatius d'arreu de Catalunya, és a dir, d'una edat semblant als estudiants d'infermeria que han ofert els tallers. Uns i altres creuen que el taller ha aconseguit el seu objectiu, conscienciar els adolescents de fins a quin punt es posen en perill quan consumeixen alcohol o drogues.

Participants

Si tots tenim aquests coneixements estem més segurs. / Arribem a la gent perquè ensenyem de forma diferent. / Sempre et diuen que no prenguis drogues i no beguis, però no entens per què.


Es tracta d'una iniciativa organitzada pel departament d'Infermeria de la UIC amb el suport de l'Ajuntament, el Servei Emergències Mèdiques (SEM), el Projecte Home i l'Agència de Salut Pública de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.