La clau està al carrer: missatge de la 1a manifestació del Primer de Maig


Temes relacionats

L'Assemblea pels Drets Socials organitza avui la seva primera manifestació ( 1/mai/13)


  • Comparteix:

Moment de la manifestació davant la seu del PP

Moment de la manifestació davant la seu del PP

La clau per combatre les retallades dels governs i reivindicar el respecte pels drets socials està al carrer, en la mobilització ciutadana. Aquest ha estat el missatge de la 1a manifestació del Primer de Maig a Sant Cugat, convocada per l'Assemblea dels Drets Socials (ADS), que ha reunit 130 persones segons la Policia Local i 200 segons l'organització. Sota el lema 'Pels drets i pel treball', els assistents han protagonitzat una marxa pel centre que ha comptat també amb la partipació dels Iaioflautes, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), ICV-EUiA i la CUP, que han defensat alçar la veu, ara més que mai, per posar fi a les penúries socials que està ocasionant la crisi.



La plaça de Lluís Millet ha estat el punt de trobada dels assistents a la manifestació convocada per l'Assemblea de Drets Socials, amb l'objectiu de reivindicar els drets dels treballadors en un recorregut pel centre. Els Iaioflautes, la PAH, ICV-EUiA i la CUP han alçat la veu contra les retallades dels governs en una manifestació que ha reunit 130 persones segons la Policia Local i 200 segons l'organització.

La marxa, que s'ha desenvolupat sense incidents, ha recorregut l'Eix de Vianants fent diverses aturades reivindicatives davant la seu del PP, al carrer de Santa Maria, i de l'oficina de Deutsch Bank, a la plaça dels Quatre Cantons.

Per molts dels assistents, la d'aquest dimecres ha estat la 1a manifestació del Dia del Treballador des de fa molts anys, i per al portaveu de l'Assemblea de Drets Socials, Oriol Sánchez, una manera de reivindicar que el context socioeconòmic actual necessita mobilitzacions com aquesta.

Oriol Sánchez

La manifestació ha estat un èxit. Més que mai amb la crisi és més necessari sortir al carrer i reivindicar.


Però si en alguna cosa han coincidit els manifestants és en subratllar que dir 'stop' als acomiadaments i a les retallades s'ha de fer al carrer. Un missatge que ha compartit el representant dels Iaioflautes, Bernardino Organero, el membre de la PAH, Julià Mestieri, el copresident d'ICV, Xavier Boix, i el membre de la CUP, Ignasi Bea.

Participants

Mai s'ha fet una manifestació com aquesta. / Negociar amb els bancs no serveix per a res./ Mobilitzar-se i fer vaga és més necessari que mai. / No ha estat una manifestació partidista.


La marxa també ha comptat amb la presència de la presidenta d'ERC, Mireia Ingla, el membre de Nova Esquerra Catalana, Josep Maria Balcells, i el membre del Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) José Fernando Mota.

La manifestació ha acabat amb el cant de La Internacional a la plaça d'en Coll, des d'on part dels assistents s'han mobilitzat per participar a la marxa convocada a Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.