El Curs d'Estiu de la Unipau comptarà amb Colomina, Torreblanca i Subirats


Temes relacionats

Joan Subirats: 'No estem en una crisi, estem en un canvi d'època' (30/abr/13)

La Unipau dedicarà el curs d'estiu a la preservació de la democràcia (25/abr/13)


  • Comparteix:

Imatge d'un seminari d'hivern anterior organitzat per la Unipau

Imatge d'un seminari d'hivern anterior organitzat per la Unipau

El catedràtic de Ciència Política a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Joan Subirats i l'investigador a l'European Council on Foreign Relations Ignacio Torreblanca són les principals apostes per al curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau). La trobada tindrà lloc del 18 al 24 de juliol i comptarà amb un gruix de conferenciants santcugatencs. La Unipau, que enguany dedica el cicle a l'anàlisi de la democràcia, està presidida pel també santcugatenc Arcadi Oliveres, que protagonitzarà la conferència de clausura.

El curs d'estiu 2013 de la Unipau porta com a títol 'La democràcia com a garantia de la dignitat humana' i tindrà lloc del 18 al 24 de juliol al Centre Borja. El dijous 18 comptarà amb la sessió inaugural i amb una conferència del vicepresident de Mayors for Peace (Alcaldes per la Pau) i alcalde de Granollers, Josep Mayoral.

La 28a edició de la universitat d'estiu està dividida en tres blocs: el primer estarà dedicat a la pèrdua de la democràcia i la seva recuperació, el segon a la crisi de l'estat del benestar i la pèrdua de la qualitat democràtica i, per últim, es parlarà de noves polítiques per a una nova societat.

El franquisme, la repressió, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), la memòria històrica, el cas de Finlàndia, la globalització, el moviment 15M, l'impacte de les TIC i les revoltes àrabs seran alguns dels ingredients que serviran per analitzar en profunditat els episodis que han portat la societat al moment actual. A més, les darreres jornades serviran per estudiar el futur proper de la societat.

En una entrevista amb Cugat.cat, el membre de la Unipau José María Perceval ha explicat que la universitat ha teixit un vincle molt sòlid amb la ciutat.

José María Perceval

Sant Cugat és part essencial de la universitat. D'aquí han sorgit importants polítics i veus que parlen de la nostra tasca més enllà del municipi.


A banda de Perceval, hi ha un important planter santcugatenc entre els conferenciants. El curs comptarà amb les aportacions de la Universitat Autonòma de Barcelona (UAB) amb el catedràtic d'Història Contemporània Borja de Riquer i el professor d'Història del Periodisme Josep Maria Figueres, la periodista i exredactora de Cugat.cat, Cristina Cullell, i el membre de l'Observatori del Deute en la Globalització (ODG), Dani Gómez-Olivé, també membre de la Unipau.

Cugat.cat oferirà, com cada any, una programació especial amb motiu del curs d'estiu de la Unipau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.