La festa de la Cruz de Mayo aplega un centenar de santcugatencs al CPA


  • Comparteix:

La celebració ha començat amb una missa i una ofrena floral

La celebració ha començat amb una missa i una ofrena floral

La festa de la Cruz de Mayo ha agermanat un centenar de santcugatencs i andalusos aquest diumenge en aquesta celebració protagonitzada per les flors al Centro Popular Andaluz (CPA). Una missa, diverses actuacions de flamenc i una ofrena floral han aportat el to tradicional a la festa andalusa, que segons el CPA està completament arrelada a la ciutat, tot i que té poca resposta entre el públic jove.

Una creu blanca i vermella feta de flors ha capitanejat la festa d'enguany, en què prop de 100 persones han fet la seva ofrena floral a la insígnia. Segons el president del CPA, Antonio Rodríguez, la festa de la Cruz de Mayo reuneix andalusos, però també santcugatencs que s'uneixen a aquesta celebració originària del sud de l'Estat espanyol.

Antonio Rodríguez

El 70% del públic és català. Queden pocs andalusos, hi ha molts catalans i n'estic molt orgullós.


Tot i això, Rodríguez troba a faltar més participació juvenil en la festa, malgrat que no considera que la tradició corri el risc d'acabar-se per l'absència de les generacions més joves. El regidor de Serveis Socials, Raül Grangé, ha recordat la importància de preservar els orígens i compartir la tradició entre santcugatencs i andalusos.

Raül Grangé

És molt important que tothom cultivi els seus orígens i ningú perdi la seva identitat.


La festa ha comptat amb les actuacions del coro 'rociero' de la Hermandad Rociera Andaluza de Rubí, Las Girasoles i el cantant Pere Martínez, i ha posat punt final amb un àpat conjunt a la seu de l'entitat. El regidor de Presidència Francesc Carol, el portaveu del PP, Jordi Carreras, i el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, també han participat de la festivitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.