La PAH pressiona Catalunya Caixa per aconseguir un lloguer social


Temes relacionats

Ada Colau participa aquest dimarts en una conferència a l'ETSAV ( 7/mai/13)

La clau està al carrer: missatge de la 1a manifestació del Primer de Maig ( 2/mai/13)

L'habitatge i la pobresa, a anàlisi en una nova tertúlia de Cugat.cat (19/abr/13)

PAH Sant Cugat: 'No volem que s'aprovin mesures insuficients en nom de la ILP' (19/abr/13)

La PAH manté les accions malgrat el cop a la llei Hipotecària espanyola (15/mar/13)


  • Comparteix:

Moment de la protesta a les portes de l'entitat

Moment de la protesta a les portes de l'entitat

Una quinzena de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Sant Cugat s'han concentrat aquest dilluns al matí davant l'oficina de Catalunya Caixa de l'avinguda de Lluís Companys. El col·lectiu ha acompanyat un santcugatenc que es troba en negociacions amb l'entitat bancària per cancel·lar la hipoteca a través d'una dació en pagament i un lloguer social. L'afectat no pot assumir les condicions proposades per Catalunya Caixa i les converses continuaran ara via directa amb la central de Catalunya Caixa.

Patricio Castro va engegar converses amb l'entitat al febrer de 2012 davant la impossibilitat de fer-se càrrec del deute hipotecari. El santcugatenc sol·licitava una dació en pagament i un lloguer social al qual es pogués fer front per continuar vivint a l'habitatge actual. La resposta de l'entitat bancària ha estat proposar una compravenda del pis amb la que es cancel·la la hipoteca però l'afectat contrau un nou deute de 10.000 euros amb Catalunya Caixa i estableix un lloguer social entorn els 400 euros mensuals. La situació econòmica de Castro i la seva família fa que aquestes condicions siguin inassumibles i per això continuen les negociacions.

Patricio Castro ha explicat a Cugat.cat que després de la reunió d'aquest matí amb els responsables de l'oficina han arrencat el compromís de continuar les converses directament amb la central de l'entitat bancària.

Patricio Castro

El lloguer que ens proposen, si li sumem el deute, no és factible per a nosaltres. No ens han modificat les condicions i ens han derivat a una persona de la central de l'entitat.


Els concentrats aquest matí han recordat que Catalunya Caixa és el banc que més casos de desnonaments té en procés a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.