Augmenta un 36% la partida destinada a ajuts socials el 2012


  • Comparteix:

Presentació de la memòria de Serveis Socials de 2012

Presentació de la memòria de Serveis Socials de 2012

Sant Cugat ha destinat el 2012 un 36% més del seu pressupost a prestacions socials respecte el 2011, el que suposa un import total de 244.293 euros. Aquests ajuts s'han destinat a 7.951 persones en situacions de vulnerabilitat socioeconòmica a la ciutat, amb les partides d'habitatge (101.091 euros) i ajuts a l'alimentació (74.134 euros) com les dues més elevades. Aquestes són algunes de les conclusions que s'extreuen de la memòria de Serveis Socials de 2012, presentada pel govern local aquest dimarts, on també s'alerta d'una cronificació de les persones assistides, moltes de les quals tenen perfils d''elevada complexitat'.

El 2012, un 9'36% de la població santcugatenca ha rebut assistència en alguna de les àrees de Serveis Socials, és a dir, atenció social bàsica, a la dependència, domiciliària, a la infància i a l'adolescència en risc, i al treball amb el Tercer Sector. Segons dades extretes de la memòria de Serveis Socials de 2012, l'Ajuntament ha atès un total de 7.951persones, el que suposa prop de 3.561 famílies sobre una població total de 84.946 persones.

Segons el consistori, aquesta dada suposa un creixement sostingut dels casos nous, però alerten que s'han cronificat les situacions de vulnerabilitat de les persones o famílies que reben l'assistència. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que es tracta de perfils d''elevada complexitat'.

Mercè Conesa

Normalment ens trobem amb persones amb situacions molt complicades. No serveix donar l'ajuda i prou, s'ha de treballar tot el context.


Això suposa un increment del 36% de la partida pressupostària del 2012 respecte l'any anterior, especialment amb relació a la demanda d'ajuts socials vinculats amb l'habitatge, és a dir, pagaments de lloguers o estades temporals fora de la residència habitual (25%) i per a pagament de subministres (125%). També han incrementat exponencialment els ajuts destinats a alimentació (76%).

Per Conesa, la memòria ha servit per valorar serveis que ja ofereix l'Ajuntament, com la teleassistència o l'assistència domiciliària, però també per redreçar algunes de les polítiques socials de cara al futur. En aquest sentit, Conesa ha plantejat com un dels reptes treballar per a la innovació social.

Mercè Conesa

Hem d'anar a crear un consell per a la innovació social on empreses de la ciutat siguin convidades i puguem compartir projectes per donar ocupabilitat.


Segons l'alcaldessa, Sant Cugat ha de continuar apostant per aguantar 'les finances a ratlla' i mantenir les prestacions socials. També ha destacat la necessitat de fer encara més forts els lligams entre els tres eixos vertebradors que guien l'estratègia de ciutat: la responsabilitat social, una economia més forta i una entorn més verd i amb qualitat urbana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.