El món educatiu, cridat avui a la vaga general contra la reforma


Temes relacionats

Les escoles, amb serveis mínims durant la vaga del món educatiu ( 9/mai/13)


  • Comparteix:

L'Assemblea de Docents de Sant Cugat ja s'ha manifestat altres vegades

L'Assemblea de Docents de Sant Cugat ja s'ha manifestat altres vegades

La comunitat educativa està cridada a fer vaga aquest dijous per manifestar el rebuig a l'avantprojecte de la nova Llei d'educació que pretén tirar endavant el govern espanyol. L'Assemblea de Docents de Sant Cugat, que dóna suport a la reivindicació, fa una crida tant als centres públics com els privats per sumar-se a la iniciativa. Amb aquesta manifestació, el món educatiu alerta que la proposta del PP no fomentarà la igualtat d'oportunitats i podria segregar els alumnes per nivell de coneixements, renda i sexe. L'Assemblea de Docents i l'Assemblea pels Drets Socials (ADS) convoquen aquest dijous una concentració a un quart de dotze del matí a la plaça de Lluís Millet.

Els mestres carreguen contra la proposta del govern espanyol per reformar l'educació, un projecte que segons els educadors beneficiarà exclusivament l'alumnat excel·lent i perjudicarà la resta, restant importància a la igualtat d'oportunitats. La comunitat educativa també vol posar sobre la taula els estralls que ha causat la crisi en la qualitat de l'ensenyament, ja que les mesures d'austeritat han retallat pressupostos, allargat els horaris lectius dels treballadors i augmentat les ràtios de les aules. A més, el col·lectiu està a l'expectativa de noves retallades.

La membre de l'Assemblea de Docents de Sant Cugat, Esperanza Escribano, ha explicat en una entrevista a Cugat.cat que gairebé el 100% dels mestres donen suport a la vaga però que no tots ells la faran per raons econòmiques.

Esperanza Escribano

La gran majoria de gent està a favor de la proposta. Ara bé, hi ha molta gent que no la farà per temes econòmics.


Els docents adverteixen que la reforma no proposa cap mesura per introduir incentius per als qui vulguin dedicar-se al món de l'ensenyament, ja que no es contempla la garantia de la jubilació anticipada ni vies per promocionar professionalment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.