Seguiment majoritari de la vaga d'ensenyament al centres públics


  • Comparteix:

La vaga d'ensenyament ha registrat aquest dijous un seguiment desigual als centres santcugatencs. Als públics, la jornada reivindicativa ha estat seguida de manera majoritària per part dels docents i dels alumnes. En canvi, als centres privats i concertats, la convocatòria ha passat desapercebuda i les classes s'han desenvolupat amb normalitat.

Pel que fa al seguiment de la vaga a les llars d'infants públiques, aquest ha estat majoritari i hi destaquen centres com les Escoles Bressol Municipals Mare de Déu de Montserrat i El Molí, on el seguiment ha estat del 100% pel que fa als docents (respectant els serveis mínims) i entre la totalitat i el 70% quant als alumnes. A la resta de llars d'infants públiques consultades per Cugat.cat, el seguiment ha estat superior al 50% per part de les famílies i entre el 40 i el 50% per part dels docents.

Alguns d'aquests docents s'han concentrat a la plaça de Lluís Millet per després desplaçar-se cap a Barcelona i participar a la manifestació convocada. La mestre i membre de l'assemblea de Docents Flora Castellet ha explicat que entre retallades i reformes els estudiants i els professionals estan patint una important pèrdua de drets.

Flora Castellet

Els alumnes han perdut drets socials. Els docents també hem perdut drets laboral i tot indica que anirà a pitjor. La LOMCE s'ho acabarà de carregar.


Als centres públics d'infantil i primària, al voltant d'un 50% del professorat santcugatenc ha seguit la jornada reivindicativa i els alumnes s'hi han adherit entre el 70 i 80%. Dues de les escoles on més seguiment hi ha hagut han estat l'Escola Joan Maragall (70% dels docents i el 80% dels alumnes) i l'Escola Collserola (50% del professorat i el 90% de l'alumnat).

La mobilització ha comptat la participació de famílies i estudiants que han mostrat la seva preocupació pel futur de l'educació. És el cas de Karin Herbolzeimer i Lluc Cahís, mare d'alumne d'un centre públic i estudiant de sociologia, respectivament.

Mare i estudiant

Creiem que s'havia arribat a un bon equiplibri a les escoles públiques i ara s'està perdent. / Veig preocupació per futur per la massificació, les taxes, entre d'altres.


Als instituts públics, la jornada ha estat força secundada pels estudiants (al voltant del 50%). Un dels centres de secundària on més seguiment hi ha hagut ha estat a l'Institut Joaquima Pla i Ferreras, on el 90% dels alumnes s'hi han sumat. Pel que fa al professorat, les xifres són desiguals en funció del centre però ha arribat a prop del 45% dels docents.

Els centres privats d'infantil, primària i secundària, la vaga ha passat desapercebuda i les classes s'han desenvolupat amb normalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.