La Marató aconsegueix 335 donacions de sang en 12 hores


  • Comparteix:

La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament, la Creu Roja i el Rotary

La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament, la Creu Roja i el Rotary

La Marató de Donació de Sang, celebrada aquest dissabte, ha aconseguit en 12 hores 335 donacions, segons dades provisionals del Banc de Sang i Teixits. A més, a la cita han col·laborat 46 nous donants, un dels objectius d'aquesta iniciativa, que a més d'augmentar les reserves de sang buscava acostar-se a gent que fins ara no n'havia donat mai. Les xifres suposen un nou rècord de donacions a la ciutat en una marató que, per primera vegada, ha estat 2.0.

Tot i que el repte era assolir les 400 donacions, la Marató de Donació de Sang s'ha quedat a prop amb 335 donacions i 38 oferiments. A més d'aconseguir per tercer any consecutiu un nou rècord de donacions, la xifra més destacada han estat els 46 nous donants.

La Marató de Sang és una gran oportunitat per captar donants i convertir-los en habituals. El director del Banc de Sang i Teixits de Catalunya del Vallès Occidental i la Catalunya Central, Ramon Salinas, ha explicat a Cugat.cat que un dels principals objectius és captar donants joves.

Ramon Salinas

A partir d'aquestes maratons obtenim donants nous, de primera vegada. L'habitual és una persona d'entre 35 i 50, poca gent jove. Són els que ens interessen captar.


A banda, la iniciativa també serveix per reincorporar antics donants habituals que han perdut l'hàbit i perquè els nens i nenes vegin els seus pares donar sang i siguin més propensos a donar-ne en el futur. La Marató de Donació de Sang, organitzada pel Banc de Sang i Teixits, ha tingut la col·laboració de l'Ajuntament, la Creu Roja, el Rotary Club i l'Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental.

Cugat.cat ha estat ambaixador a Twitter i col·laborador de la iniciativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.