La 4a Cercavila d'Escoles suma 12 escoles


  • Comparteix:

12 escoles de Sant Cugat han participat aquest dissabte en la 4a Cercavila d'Escoles, que promou la cultura popular i especialment la gegantera entre els més petits. En aquesta iniciativa dels Geganters de Sant Cugat, nens i nenes de totes les edats llueixen els gegantons i capgrossos de les seves escoles, alguns construïts per ells mateixos al llarg del curs amb l'ajuda de l'entitat. La festa ha estat amenitzada pels alumnes de la Batuescola perquè la cercavila ha coincidit amb la 1a Trobada de Percussió Infantil que organitza l'escola de percussió.

El bon temps ha acompanyat finalment la 4a Cercavila d'Escoles, després que s'hagués d'ajornar el cap de setmana passat a causa de la pluja. Així, més de 300 persones, sobretot nens i nenes, han passejat pel centre de la ciutat per mostrar els capgrossos i gegantons de les seves escoles. La membre dels Geganters i organitzadora de l'acte, Eva Tataret, ha explicat que es tracta de transmetre la cultura popular als més petits perquè és com es garanteix que l'estimin de grans.

Eva Tataret

L'objectiu és acostar la cultura popular, en aquest cas la gegantera, a la canalla perquè la cultura popular sinó la vius de molt petit és difícil enganxar-se.


A causa del canvi de data, l'Avenç i les escoles convidades de la Catalunya Nord i de Rubí no hi han pogut assistir, però l'escola Gargot, s'ha apuntat a última hora i es converteix en la primera escola bressol en participar a la iniciativa. Fins a dotze escoles s'han sumat finalment a la cita. Per l'alcaldessa, Mercè Conesa, és una gran notícia que tants alumnes santcugatencs participin a la cercavila, perquè transmet els valors de la cultura popular propis de la ciutat als més petits.

Mercè Conesa

Valorem que els geganters treballin amb tantes escoles, totes amb els seus gegants que les identifiquen però que també identifiquen la ciutat, que educa en els valors de la cultura popular.


La cercavila bianual forma part del Projecte Escoles dels Geganters, gràcies al qual 12 centres de la ciutat ja tenen un capgròs o gegantó. El recorregut ha començat a la plaça de la Vila i, després de passar per la plaça dels Quatre Cantons, ha recorregut el carrer de Santiago Rusiñol fins a la plaça d'Octavià, on la cita ha acabat amb un ball de final de festa a càrrec de l'Esbart. La cita ha coincidit amb la 1a Trobada de Percussió Infantil organitzada per la Batuescola, i els seus alumnes han amenitzat la cercavila.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.