Els treballadors de la neteja viària, ferms a continuar l'aturada indefinida


Temes relacionats

La vaga de neteja viària comença avui sense afectar la recollida d'escombraries (15/mai/13)

Els treballadors decidiran avui si compleixen els serveis mínims de vaga (15/mai/13)

Normalitat en el primer dia de vaga indefinida del servei de neteja viària (15/mai/13)


  • Comparteix:

Els treballadors de la neteja viària, adjudicada a Valoriza, es mantenen ferms a mantenir la vaga indefinida que han encetat aquest dimecres, amb un seguiment gairebé total, després de la negativa de l'empresa de negociar. Els empleats reclamen els increments de prop del 3% que els deu l'empresa, segons l'assessor sindical de la UGT Eusebio Arellano. Els sindicats també han confirmat amb la Generalitat que els serveis mínims impliquen dos dies a la setmana i no dues intervencions diàries, com sosté Valoriza. La segona jornada de serveis mínims d'aquesta setmana tindrà lloc aquest dijous.

El representant sindical de la UGT a l'empresa, Eusebio Arellano, ha afirmat que no vol parlar d'èxit de la vaga perquè 'a ningú li agrada arribar a aquests extrems', tot i que només un treballador ha anat al seu lloc de feina. Tanmateix, Arellano ha assegurat que la vaga és l'única 'arma' dels treballadors perquè l'empresa reconegui allò que els deu.

Eusebio Arellano

L'empresa no dóna el seu braç a tòrcer. Nosaltres ho sentim però és l'única manera perquè l'empresa reconegui allò que és dels treballadors.


D'altra banda, els vaguistes han constatat de nou amb el departament d'Empresa i Ocupació que, tal com sostenen els empleats, els serveis mínims decretats són dues intervencions setmanals, i no dues al dia com assegura Valoriza. En aquest sentit, el representant sindical de la UGT, Eusebio Arellano, ha parlat d''amenaces' per part de la companyia per no fer els serveis mínims que Valoriza considera 'corresponents'.

Arellano apunta que el punt de fricció arribarà aquest divendres, primer dia en què els empleats no compliran amb les seves tasques de neteja viària. De cara a la setmana vinent, els vaguistes no han pogut concretar quins dos dies s'executaran els serveis mínims.

Des del consistori s'està a l'espera que les dues parts arribin a una entesa que permeti desencallar la situació, ja que l'Ajuntament no té la potestat d'intervenir, en tractar-se d'un conflicte entre empresa i treballadors. Tot i això, la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha assegurat que seguiran el cas amb 'atenció i vigilància'.

Cristina Paraira

Vetllarem i farem seguiment fins on podem. Ni treballadors ni empresa estan còmodes amb aquesta situació però són ells que han d'arribar a un acord.


Cugat.cat s'ha posat en contacte amb Valoriza, que ha declinat fer cap valoració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.