La qualitat de l'aire a la comarca supera el límit de diòxid de nitrogen i partícules


  • Comparteix:

La qualitat de l'aire al Vallès Occidental és la mateixa que Barcelona

La qualitat de l'aire al Vallès Occidental és la mateixa que Barcelona

El Vallès Occidental ha superat els valors límits de diòxid de nitrogen i de partícules en suspensió el 2012, principalment a causa del trànsit, tot i que millora les xifres d'altres anys. Ho determina l'anuari de qualitat de l'aire presentat aquest dijous per la Generalitat. És per això que el govern està impulsant un pla específic de millora de la qualitat de l'aire i reclama participar en la definició dels criteris del nou impost de circulació per afavorir aquesta millora.

La qualitat de l'aire a l'àrea metropolitana de Barcelona manté el patró dels darrers anys amb relació als nivells de contaminació, però a la nostra comarca se superen els contaminants diòxid de nitrogen i partícules en suspensió. Segons el govern, aquesta contaminació està causada pel transport associat a la mobilitat de les persones i mercaderies.

La directora general de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran, ha detallat que la crisi ha beneficiat lleugerament la reducció dels contaminants a causa d'una menor activitat industrial i a la reducció del trànsit privat. Alhora ha recordat que la flota de vehicles ha envellit i està en pitjor estat de manteniment, cosa que la fa més contaminant.

Assumpta Farran

A aquests dos factors, que no són bons a nivell d'economia productiva però sí que ho són de qualitat de l'aire, s'ha d'afegir l'envelliment del parc automobilístic.


La causa dels nivells elevats de diòxid de nitrogen és l'elevada circulació de vehicles diesel i la dilatació en el manteniment dels vehicles. Amb tot, la xifra d'aquest contaminant s'ha mantingut estable i, fins i tot, ha disminuït lleugerament. A més, el Vallès Occidental també presenta un elevat nombre de partícules en suspensió. Per aquests motius, la Generalitat està aplicant mesures incloses en el Pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire horitzó 2015, sobretot en l'àmbit del transport.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.