L'aportació municipal a cooperació equival a 4'68 euros per santcugatenc


  • Comparteix:

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha presentat aquest divendres els resultats

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha presentat aquest divendres els resultats

El pressupost municipal destinat a cooperació durant el 2012 ha permès finançar 15 projectes internacionals, diverses accions de sensibilització i educatives, i col·laborar amb la reconstrucció dels danys causats per l'huracà 'Sandy' al Carib. Tot plegat gràcies als més 403.500 euros executats d'aquest àmbit, una dotació que equival a 4'68 euros per habitant. L'aportació municipal també s'ha destinat a mantenir els convenis anuals amb la Unipau i Scaps, així com elaborar el Pla Director de Cooperació al Desenvolupament, Pau i Drets Humans de Sant Cugat 2012-2015.

L'Ajuntament ha executat durant el 2012 un total de 403.589 euros en cooperació dels 530.389 amb què comptava aquesta àrea, el 0'7% del pressupost de l'any passat.

La dotació s'ha destinat principalment a subvencionar 15 projectes internacionals, amb una partida de més de 176.300 euros. L'altra gran aportació ha estat per als convenis anuals amb la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) i Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (Scaps), que s'han emportat gairebé 90.000 euros. La partida per a cooperació també ha contribuït amb el Pla de Dinamització Educativa, al qual han participat 1.594 alumnes d'escoles i instituts de la ciutat. El pressupost es complementa amb accions de sensibilització i una partida de 10.000 euros per a emergències, que el 2012 es van destinar a col·laborar amb la reconstrucció dels danys causats per l'huracà 'Sandy' al Carib. A més, s'ha elaborat el Pla Director de Cooperació 2012-2015.

Tot plegat, ascendeix a 403.589 euros, ja que l'any passat no es va executar, entre d'altres accions, la partida per a cooperació directa. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha avançat que a partir d'aquest any aquesta dotació deixarà de ser econòmica i se substituirà per ajuda tècnica a través del bagatge del personal municipal. De fet, el primer dels intercanvis tècnics tindrà lloc la propera setmana, quan dos treballadors de l'Ajuntament viatjaran a Bolívia, tal com ha explicat Pellicer.

Susanna Pellicer

La setmana vinent marxen dues persones de l'Ajuntament que faran un intercanvi a Bolívia per ajudar en temes d'aigua.


Pellicer també ha defensat la necessitat de seguir destinant el 0'7% del pressupost a cooperació i la transparència d'aquestes aportacions municipals, fet pel qual l'Ajuntament ha presentat el balanç aquest divendres i també es donarà compte aquest dimarts al ple municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.