Sant Cugat rebutja sumar-se al boicot a empreses i entitats israelianes


Temes relacionats

La CUP proposa adherir l'Ajuntament a la campanya de boicot contra Israel (13/mai/13)


  • Comparteix:

Una imatge d'un assentament a Cisjordània / Font: ACN

Una imatge d'un assentament a Cisjordània / Font: ACN

Sant Cugat no se sumarà a la campanya internacional de boicot contra institucions, entitats i empreses israelianes que no reconeguin els drets fonamentals del poble palestí. L'equip de govern ha rebutjat la moció presentada per la CUP a instàncies del Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) per considerar que els boicots acaben afectant la població civil i alhora ha criticat que la moció només tingui en compte els incompliments israelians en matèria de drets humans. El PP ha votat en contra de la moció, mentre que ICV-EUiA hi ha donat suport i el PSC s'ha abstingut.

El portaveu de la CUP, Guim Pros, ha explicat que la moció demanava l'adhesió a la campanya internacional pel Boicot, les Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel i que aquesta no és un boicot a tot un país sinó a aquelles institucions, entitats i empreses israelianes que no reconeguin els drets fonamentals del poble palestí.

Guim Pros

La moció no planteja boicotejar un país. Parla de boicotejar empreses que es lucren sobre el patiment d'un poble.


Per part de l'equip de govern, el regidor de Serveis Socials, Raül Grangé, ha instat els proposants de la moció a no passar per alt els incompliments en matèria de drets humans de les dues parts implicades. Per aquest motiu i per ser contraris a cap tipus de boicot per la seva afectació en la població civil, Grangé ha explicat el sentit del seu 'no' a la moció.

Raül Grangé

Nosaltres, com a força nacionalista d'un país que està rebent un setge, som contraris als boicots pel fet que perjudiquen la població civil.


El PP ha votat en contra de la moció adduint que no és un ple municipal el lloc per discutir conflictes internacionals i ha titllat de 'monstruoses' les actuacions de tots dos bàndols en conflicte. ICV-EUiA, per la seva banda, ha donat suport a la proposta de la CUP perquè 'no és una guerra entre iguals', recordant els repetits incompliments d'Israel sobre les resolucions de Nacions Unides (ONU). El PSC s'ha abstingut posant sobre la taula el dubte de si és el boicot la manera adequada de defensar els drets dels palestins.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.