L'Ajuntament reconeix 20 treballs solidaris impulsats des dels centres educatius


  • Comparteix:

L'alcaldessa amb els guardonats, després de l'acte

L'alcaldessa amb els guardonats, després de l'acte

La comunitat educativa ha enaltit la seva vessant solidària i de conscienciació social amb el reconeixement de 20 projectes d'Aprenentatge i Servei (ApS) impulsats des de diferents centres educatius. L'entrega dels diplomes, que ha tingut lloc aquest dimecres a l'ajuntament, ha servit per destacar el cooperativisme estudiantil, un valor imprescindible per mantenir la qualitat de l'ensenyament i la cohesió social. L'ApS és una iniciativa que compta amb el suport de l'Ajuntament amb la col·laboració del món educatiu local i diverses entitats.

En els últims mesos els diferents centres educatius, ja siguin d'educació infantil, secundària o universitària, s'han bolcat en projectes solidaris per ajudar algun col·lectiu santcugatenc específic i enfortir-hi els lligams. Quatre dels 20 projectes guardonats han rebut una menció especial. El projecte d'hort escolar de l'institut Angeleta Ferrer ha estat distingit pels seus tallers divulgatius per als més petits. En canvi, el programa d'herbes aromàtiques de l'escola Gerbert d'Orlhac ha tingut en compte l'intercanvi d'experiències entre els nens i la gent gran.

Ajudar els joves a parlar en públic ha estat l'objectiu dels tallers 'Jove Comunica' creat per alumnes d'Esade, mentre que el projecte 'Fem un Museu' del Museu de Sant Cugat ha buscat potenciar l'art com a eina transformadora per a les persones amb discapacitat. Alguns dels participants en aquest projecte han explicat perquè serveixen aquests tipus d'experiències.

Participants

Volíem col·laborar amb nens més petits. / Vam pintar i decorar uns tests. / Ens hem redescobert a nosaltres mateixos.


L'acte ha comptat amb una breu xerrada per part del catedràtic de teoria de l'educació de la Universitat de Barcelona (UB), Josep Maria Puig, un dels membres impulsors del programa ApS, que ha destacat la solidaritat com un dels pilars bàsics de l'educació d'avui dia.

Josep Maria Puig

Avui celebrem l'esforç col·lectiu d'una comunitat per ajudar la cooperació.


L'entrega de diplomes ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Mercè Conesa. Per Conesa, la capacitat de posar-se al lloc dels altres hauria de ser una de les bases de la nostra societat, no només de l'educació.

Mercè Conesa

Si som capaços de posar-nos al lloc dels altres, entendrem les altres persones i les estimarem. És la base del nostre món.


El programa d'ApS, impulsat des de l'àrea d'Educació de l'Ajuntament en col·laboració amb els centres educatius i diverses entitats, proposa als alumnes elaborar un projecte de cooperació per millorar l'educació o les condicions de vida d'altres estudiants o col·lectius socials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.