El Mercat Solidari proposa noves formes d'intercanvi i de cooperació


Temes relacionats

El cor de Malawi Hear us Children's Choir presentarà el seu cançoner a Sant Cugat (23/mai/13)


  • Comparteix:

Els participants han intercanviat objectes per kwaches simbòlics

Els participants han intercanviat objectes per kwaches simbòlics

La 2a edició del Mercat Solidari, organitzat per Petits Músics del Món, ha obert la porta aquest diumenge a una nova experiència de cooperació i intercanvi a grans i petits. Els alumnes participants han posat a la venda a la plaça d'Octavià els seus objectes de segona mà per kwaches malawians simbòlics. Una oficina del 'Banc de Malawi', això sí, fictícia, s'ha instal·lat també a la plaça i ha centralitzat el canvi d'euros per aquesta moneda africana. Els fons recaptats en aquesta iniciativa es destinaran a l'edició del cançoner 'Hear Us', al qual participen cantants de Catalunya i Malawi, a més de diversos projectes al país africà.

La cita se suma a diverses accions a favor de projectes de cooperació que Petits Músics del Món desenvolupa a Malawi. Aprofitant l'estada dels membres del Hear us Children's Choir del país africà, els alumnes de l'associació han tret al carrer diversos objectes de segona mà i han après, tal com explica el president de Petits Músics del Món, Martí Marín, una nova forma d'intercanvi comercial amb una nova moneda.

Martí Marín

El fet que els nens juguin amb aquests bitllets que que vegin que hi ha altres monedes i que la vida a Malawi és molt diferent


L'estada dels joves malawians, que portarà dues actuacions a Sant Cugat i tallers a diverses escoles de la comarca, s'ha materialitzat a través de famílies d'acollida. El Mercat Solidari ha estat el punt de trobada on els santcugatencs han intercanviat les seves experiències amb els joves, com ha estat el cas de Marta Oliver.

Marta Oliver

Li he explicat els nostres costums i li he preguntat molt sobre el seu dia a dia. Mica en mica es va obrint i vas coneixent una vida totalment diferent a la nostra.


Els diners recaptats en la iniciativa es destinaran a l'edició del cançoner de música tradicional malawiana 'Hear Us', que es presentarà en un concert conjunt diumenge vinent al Teatre-Auditori. L'espectacle aplegarà a l'escenari els membres del Cor Infantil Sant Cugat, el Cor Aglepta, el Cor Viros i l'Escola Coral, i el cor malawià Hear us Children's Choir.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.