El CAP Can Mates acull des de dilluns serveis de l'Agència de Salut Pública


Temes relacionats

L'Agència de Salut i el SEM es traslladaran al Tercer CAP abans de l'estiu (13/abr/13)

Joan Parellada: 'Destaquem l'esforç dels professionals i la paciència dels usuaris' (13/abr/13)

Doctor Grego: 'Al CAP Can Mates atenem 1.300 usuaris més dels previstos' (27/mar/13)


  • Comparteix:

Exterior del CAP de Can Mates

Exterior del CAP de Can Mates

El Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Mates acull, des d'aquesta setmana, l'Agència de Salut Pública de Catalunya, que té com a principal missió garantir un entorn i una vida saludables per a la ciutadania. L'agència, que acabarà d'instal·lar la setmana vinent la totalitat dels serveis que oferirà des de Sant Cugat, hi ubicarà una unitat destinada a la protecció de la salut i la prevenció de malalties, i una altra a detectar problemàtiques específiques com brots o malalties de transmissió.

L'Agència de Salut Públic de Catalunya és un organisme depenent de la Generalitat que s'encarrega de la promoció i la protecció de la salut, la prevenció i la gestió d'alertes epidemiològiques i alimentàries. Ho fa a través de serveis integrats en l'àmbit de la salut pública que s'orienten a la ciutadania, al món local i a sectors com l'alimentació, el comerç, la indústria i el turisme, que es treballen de manera territorialitzada.

La directora dels Serveis Regionals de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, Cristina Pérez, ha explicat a Cugat.cat que l'organització està seguint una política d'apropament a l'assistència primària i hospitàlaria i, per això, el CAP Can Mates és una ubicació idònia.

Cristina Pérez

L'avantatge de treballar en un CAP és l'apropament a la part assistencial i a la promoció de la salut, i és un valor afegit per a la ciutadania.


L'Agència instal·larà a la ciutat dos equips dels serveis regionals de Barcelona, la qual cosa els permetrà l'optimització i racionalització de recursos i la creació de sinergies entre les dues unitats. D'una banda, la Unitat de Vigilància Epidemiològica del Vallès Occidental i Oriental, que s'encarrega de detectar problemàtiques específiques com els brots i les malalties de transmissió i que estarà ja operativa al CAP de Can Mates la setmana vinent. De l'altra, l'equip territorial de Salut Pública del Vallès Occidental Oest, que ja funciona des de dilluns i es dedica a la protecció i promoció de la salut i a la prevenció de malalties, com explica Pérez.

Cristina Pérez

Un dels equips que traslladarem té dues missions: garantir la protecció de la salut i la promoció de la salut i la prevenció de possibles malalties.


Segons la directora, l'espai del CAP Can Mates pot ser una bona ubicació per pensar en ampliar les unitats de l'Agència de cara al futur, tot i que de moment es plantegen només acabar la instal·lació d'aquestes dues unitats i tenir-les en ple funcionament la setmana vinent.

Aquest nou servei que s'oferirà al CAP Can Mates disposarà, també, d'assistència ciutadana telefònica i presencial per atendre les demandes i denúncies de la població.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.