Els membres d'Arran imputats seran jutjats la setmana vinent


Temes relacionats

Arran demana al ple la retirada de les imputacions dels seus membres (22/mai/13)

Desconvocat el judici on havien de declarar els imputats d'Arran ( 9/abr/13)

Suport als imputats per desobediència en la seva declaració al jutge ( 8/abr/13)

Arran denuncia amenaces, intimidacions i una agressió per part de la Policia Local ( 5/abr/13)

Puigneró veu 'correcta' l'acció policial en la retenció a tres membres d'Arran ( 5/abr/13)


  • Comparteix:

Membres d'Arran durant la roda de premsa

Membres d'Arran durant la roda de premsa

Els membres d'Arran imputats per desobediència a l'autoritat seran jutjats dimarts de la setmana vinent a Rubí. El col·lectiu ha tornat a reclamar al consistori que prengui mesures davant dels fets, que consideren una criminalització dels moviments juvenils. El dia del judici, Arran ha convocat una concentració de suport als imputats davant dels jutjats de la ciutat veïna a dos quarts de deu del matí.

A principis d'abril, dos membres d'Arran i una tercera persona van ser retingudes i denunciades per la Policia Local mentre penjaven cartells en els espais habilitats. Els membres del col·lectiu van denunciar aleshores intimidacions i la imposició de parlar en castellà per dirigir-se als agents.

La membre d'Arran Clàudia Mestres ha tornat a reclamar mesures al consistori ja que consideren els fets un atac al català i mostres de la criminalització dels moviments juvenils. Segons Mestres, davant d'això no cal esperar la resolució judicial per actuar.

Clàudia Mestres

Entenem que la resposta no pot esperar ni s'ha de reduir a una decisió judicial d'un fet aïllat. L'Ajuntament ha d'assumir responsabilitats i prendre mesures.


Arran ja va intervenir al ple municipal de maig per reclamar mesures contra els agents de la Policia Local implicats en els fets i la retirada dels càrrecs als afectats. Després d'aquesta petició, el tinent d'alcalde de Seguretat, Jordi Puigneró, va recordar que hi ha una investigació judicial en curs i que si cal prendre mesures es farà un cop es coneguin els resultats de la investigació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.