Una mostra antitabac canvia els hàbits d'un 23% dels visitants


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa de presentació dels resultats

Moment de la roda de premsa de presentació dels resultats

Un 23% dels santcugatencs que han visitat la mostra 'Els adults som model de conducta' han variat els seus hàbits relacionats amb el tabac. Es tracta d'una exposició itinerant, organitzada per l'Ajuntament i Boehringer Ingelheim, que promou la reflexió entre els adults sobre el consum de tabac en ambients amb presència d'infants. Un estudi posterior a la mostra ha posat de relleu que un 10% dels fumadors que l'han visitat i han estat enquestats ha deixat de fumar.

L'exposició és una col·laboració entre la companyia farmacèutica Boehringer Ingelheim i l'Ajuntament que conjuntament han donat a conèixer l'estudi que complementa la mostra. 'Els adults som models de conducta' posava a prova els coneixements d'adults fumadors i no fumadors sobre l'afectació del fum del tabac entre els infants.

La intenció és posar de relleu les conseqüències en la salut dels més petits d'accions quotidianes com pot ser fumar dins de casa o al cotxe. Després de visitar la mostra, els visitants participaven en una primera enquesta i una mostra d'aquests en passava una segona quatre mesos després. Com ha explicat la directora de l'empresa GESOP i responsable de l'estudi, Àngels Pont, l'objectiu era fer reflexionar sobre els hàbits.

Àngels Pont

L'objectiu no era que es deixés de fumar, era promoure el canvi d'hàbits. Tot i això hi ha gent que ha deixat de fumar.


No fumar en espais tancats, reduir el consum o no fumar davant d'infants són les conductes que un 33% dels visitants que fumen habitualment de la mostra han canviat, segons la segona enquesta a la qual han estat sotmesos 172 visitants.

L'estudi ha permés, d'altra banda, detectar maneres de fer arribar un missatge efectiu, fet que s'aprofitarà en properes iniciatives en aquest àmbit. Ho ha explicat el regidor de Sanitat, Raül Grangé, que també ha posat de relleu la dificultat de les campanyes de conscienciació al voltant del tabac.

Raül Grangé

El repte és dificíl. Es tracta de canviar un hàbit cultural. Un model de socialització molt arrelat a la societat. Canviar això és molt difícil.


L'Ajuntament, el CAP de Can Mates, la ZEM de la rambla del Celler i la plaça d'Octavià són els indrets on s'ha pogut visitar l'exposició.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Vull felicitar als promotors d'aquest estudi pels resultats. Tot és important per tal de reconduir els habits dels fumadors. Em preocupa molt el fet de que encara molts fumadors no son conscients del mal que fa el fum. Sóc membre de l'SCATT i m'intereseria contactar amb Angels Pont

Montse Moral. Enviat el 29/mai/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.