L'Oncolliga atén més de 800 afectats de càncer durant el 2012


Temes relacionats

L'associació Oncolliga publica un nou butlletí sobre el càncer escrit pels malalts (19/oct/11)

Oncolliga s'instal·la a la plaça d'en Coll per organitzar teràpies amb els malalts de càncer (14/mai/10)


  • Comparteix:

El president d'Oncolliga, Josep Morell, i l'alcaldessa, Mercè Conesa

El president d'Oncolliga, Josep Morell, i l'alcaldessa, Mercè Conesa

Més de 800 persones, entre malalts de càncer i els seus familiars, han rebut l'atenció de membres de la delegació local d'Oncolliga durant el 2012. Unes dades que s'han fet públiques aquest dimecres amb motiu de la renovació del conveni que manté l'Ajuntament i l'associació perquè els seus voluntaris continuïn amb aquesta tasca a la ciutat.

Els malalts de càncer continuaran rebent l'atenció domiciliària dels voluntaris de la delegació local d'Oncolliga. L'entitat social ha renovat el conveni amb el consistori a partir del qual les persones afectades d'aquesta malaltia poden sol·licitar assistència nutricional, informativa i psicològica, a més de tenir la companyia d'algun membre del col·lectiu.

Nascuda al gener de 2004, l'entitat es dedica a assistir els afectats per una malaltia oncològica en qualsevol cosa que necessitin. Tal com ha subratllat el president d'Oncolliga, Josep Morell, la lluita pel càncer va pel bon camí, tot i que el xoc psicològic que pateix la persona que descobreix que té la malaltia encara és considerable.

Josep Morell

Malgrat l'esperança que hi ha avui dia, el procés és molt dur i encara costa acceptar-ho.


Durant el 2012, l'acord ha permès atendre 64 persones malaltes de càncer, a més de dur a terme 416 visites de seguiment des del Servei d'Atenció Psicològica d'Oncologia i 321 atencions domicilàries més. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat el valor afegit que aporten els voluntaris d'Oncolliga.

Mercè Conesa

Estan formats específicament en l'atenció a persones amb aquest tipus de malalties.


El servei que ofereix Oncolliga també permet posar en contacte els malalts amb persones que han passat per la mateixa situació, a més d'assessorar-los jurídicament i oferir-los préstec del material clínic necessari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.